Tübitak Yarışması Bölge Elemesine Rekor Başvuru

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nın Antalya bölge elemelerine rekor sayıda proje geldi. Bölge elemesine bu yıl 349 proje başvurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mart 2012 12:58
Tübitak Yarışması Bölge Elemesine Rekor Başvuru

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nın Antalya bölge elemelerine rekor sayıda proje geldi.

Bölge elemesine bu yıl 349 proje başvurdu. Proje sayısının fazla olması Antalya’nın, Mayıs 2012’de Ankara’da yapılacak final elemelerindeki kontenjanını da artırdı. Bugüne kadar finallere en fazla 9 proje gönderen Antalya bölgesi bu yıl başkentte 13 projeyle temsil edilecek.

TÜBİTAK Antalya Koordinatörlüğü tarafından ilki 2005’te düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışması’nın bölge sergisi Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi fuayesinde açıldı. Sergi açılışında konuşan TÜBİTAK Bölge Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Orhan Ünal, Antalya koordinatörlüğü tarafından ilki 2005’te düzenlenen yarışmaya bu yıl rekor katılım olduğunu söyledi. Bu yıl yarışmaya başvuran proje sayısının 349 olduğunu anlatan Ünal, bu durumun Antalya’da yapılacak final elemelerinde Antalya bölgesini temsil edecek proje sayısının da artmasına imkan sağladığını ifade etti.

Ünal, geçmiş yıllarda 6 ile 9 arasında projeyle temsilen edilen Antalya bölgesinin bu yıl Ankara’daki finallerde 13 projeyle yarışacağı bilgisini verdi. Ünal’ın verdiği bilgiye göre ilk bölge elemesinden bugüne kadar 7 yılda yarışmaya katılan proje sayısı 5,5 kat arttı. Yarışma; bilgisayar, biyoloji, uygulama fizik, temel fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji, tarih olmak üzere 9 bilim dalında düzenleniyor.

Gelecek yıldan itibaren bölge koordinatörlüğünün Isparta’ya devredileceğini söyleyen Ünal, “Başvuru sayısı arttığı için bu sene Ankara’ya 13 finalist göndereceğiz. Umarım Ankara’ya göndereceklerimiz derece yapar.” dedi.

Antalya, Burdur, Isparta, Denizli ve Konya illerini kapsayan bölgenin Hukuk Fakültesi’ndeki sergisinde ise 89 proje sergiye değer bulundu. 23 Mart 2012 Cuma günü sona erecek sergiye katılan projeler 27 jüri üyesi tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren 13 proje Ankara’da yapılacak finallerde yarışacak. Bölge sergisinde dereceye girenlere başarı belgesi ve para ödülü verilecek.

GEÇMİŞ YILLARDAKİ BAŞVURU SAYILARI
2005    63
2006    93
2007  126
2008  152
2009  137
2010  130
2011  255
2012  349

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.