“TÜİK’in Makyajlı Verilerine Rağmen Enflasyon Düşmüyor”

“TÜİK’in Makyajlı Verilerine Rağmen Enflasyon Düşmüyor”

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Eylül 2020 15:37
“TÜİK’in Makyajlı Verilerine Rağmen Enflasyon Düşmüyor”

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Ağustos ayı enflasyon rakamları üzerinden hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi. Başkan Halıcı, “Türkiye’deki milyonlarca yurttaşın yoksul olması bir kader değil bizzat AKP’nin sorumsuz ekonomi yönetiminin bir sonucudur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, enflasyon rakamlarının çift hanelerden düşmediğini belirterek hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

İl Başkanı Halıcı, “Isparta’da esnaf kan ağlıyor, üretici kan ağlıyor, memur kan ağlıyor, işçi kan ağlıyor. Teşvik haritalarında hak ettiği yeri bulamayan Isparta’yı sahipsiz bırakan AKP’li yöneticileri halkımıza şikayet ediyoruz” dedi.

Başkan Halıcı, “Türkiye’de enflasyon oranları adeta çift hanelere demir atmış vaziyette. Son 10 aydır Enflasyon çift hanelerin altına düşmüyor. TÜİK’in makyajlı verilerine rağmen enflasyon düşmüyor.

Ağustos ayında 0,86 oranında artarak 11,77 olan enflasyon oranı döviz kurlarının bu şekilde artmaya devam etmesi ile daha yüksek seviyelere çıkacaktır. Söylenenlere kulak asmayın iyiye gidiyoruz gibi’’ ‘’battık bittik lobisi’’ gibi gayri ciddi, halkla adeta alay eden açıklamalar ile ne ekonomide ki krizi gölgeye bilirsiniz, ne de aç yoksul haneleri bu duruma inandırabilirsiniz.

Türkiye’deki milyonlarca yurttaşın yoksul olması bir kader değil bizzat AKP’nin sorumsuz ekonomi yönetiminin bir sonucudur.

‘Dolarla mı maaş alıyorsunuz?’ diyen Damat Bakan enflasyon oranlarına baksın!

Döviz kurlarında yaşanan artışlar gösteriyor ki tek haneli enflasyon oranları artık hayaldir. Yani Merkez %8,9’luk yılsonu enflasyonu hedefinin şimdiden hiçbir geçerliliği ve gerçekliği kalmamıştır.

Türkiye ayrıca %13,51’lik gıda enflasyonu oranı ile Avrupa ülkeleri arasında en yüksek gıda enflasyonuna sahip ülkedir. Ve yine Türkiye şu anki verilere göre G-20 ülkeleri arasında Arjantin’den sonra en yüksek ikinci enflasyona sahip ülke konumundadır.

Berat Albayrak dolarla mı maaş alıyorsunuz diyor.

Damat Bakana sesleniyoruz ve diyoruz ki;
Döviz kurlarında yaşanan her 1 kuruşluk artış;
Enflasyonun sürekli artıp çift hanelere demir atmasına,
%8,9’luk yılsonu enflasyonu hedefinizin hayal olmasına
Türkiye’nin toplam dış borcunun TL karşılığı olarak 4,3 milyar lira birden yükselerek 1 milyon 757 bin asgari ücrete denk gelmesine,
Halkın sofrasındaki lokmanın daha da küçülmesine,
Açlık ve yoksulluk sınırının artmasına,
39 TL karşılığında ücretsiz izne çıkarttığınız 1,9 milyon işçinin aileleri ile birlikte bir dilim ekmeğe muhtaç kalmasına,
Milyonlarca esnafın iş yerini kapatmak zorunda kalmasına,
İnsanların ‘geçinemiyoruz’ feryatları ile kendini yakmasına neden oluyor.

Anlaşılan sizlerin altın musluklu mutfağınıza, ejder soslu meyvelerle donattığınız sofranıza ne dolar uğruyor ne de enflasyon etki yapıyor.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum