Tüm Isparta’yı Planladık

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, muhtarlar ile bir araya geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2013 16:19
Tüm Isparta’yı Planladık

Belediye yemekhanesinde eşi Dilek Günaydın ile muhtarları ağırlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın muhtarlarla toplantısına belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri de tam kadro katıldı.

Toplantıda muhtarlar ile yakından ilgilenen Başkan Günaydın, muhtarlardan istekleriyle ilgili olarak bir hafta içerisinde bilgi vermelerini istedi. Toplantıya 8 dönemdir aralıksız olarak görev yapan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ali Kaya da katıldı. Kaya tekerlekli sandalye ile salona girerken, tüm muhtarlar tarafından alkışlandı. Toplantı bitişinde ise Ali Kaya’yı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın belediye dışına kadar uğurladı.

Toplantıda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay, kendilerinin her zaman işbirliğine hazır olduklarını ifade ederek, Başkan Günaydın’ın yaptığı hizmetlerle kendilerinin yüklerini hafiflettiğini söyledi. Muhtarların talepleri olmadan yatırımları gerçekleştirdiğini belirten Kınay, Başkan Günaydın’ın geçen yıl Isparta’ya yaptığı hizmetlerle memnun ettiğini ve özellikle altyapı ve asfalttan dolayı tüm Isparta halkının kendisine müteşekkir olduğunu aktardı.

Muhtarları yormadan hizmet etme amacında olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, başkan yardımcıları ve daire müdürleri ile yaptıkları ilk toplantıda şehre yapılabilecek yatırımları gözden geçirdiklerini ifade etti.

Muhtarların isteklerini belediyeye yazılı olarak vermelerini isteyen Günaydın, gelecek olan taleplerin başkan yardımcıları ve daire müdürleri tarafından inceleneceğini ve buna göre bir planlamanın gerçekleştirileceğine değindi. Kendisinin 2013 yılında 250 km’lik asfalt hedefi koyduğunu ve bu yönde açıklamalar yaptıklarını dile getiren Günaydın, son yapılan değerlendirmeler sonrasında bu rakamı 205 km olarak yenilediklerini ifade etti.

Günaydın, “Yaptığımız net çalışmalar sonrasında bu yaz 205 km asfalt dökeceğiz. Şantiyelerimizi açıyoruz. Bugün yarın altyapısıyla, asfalt çalışmalarına başlıyoruz. 80 km asfalt hedefi seçtik ve bunu da altyapısıyla birlikte tamamladık. Bu da bize şevk verdi. Büyük hedeflerimiz var” dedi.

Asfaltlama için yeni finişher alındığını, yine bir kazıcı ile silindirin de alındığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yazın çalışmaların çift koldan devam edeceğini belirtti. Geçen yıl bin 200 ton asfalt dökülen günlerin olduğunu belirten Günaydın, bunun için de asfalt plentini yaptıklarını dile getirdi. Günaydın, “Planlamalarımız tüm Isparta adına. Makinemiz var, asfalt plentimiz var ve 205 km’yi asfaltlayacağız” şeklinde konuştu.

40 yıllık işi iki sezona sığdıracaklarını söyleyen Günaydın, bu çalışmaların yanı sıra Çünür Yenişehir çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. Günaydın, “Bir yandan tüm Isparta’yı planlayacağız, diğer taraftan da yeni bir şehir kuracağız. Ana projelerimizden birisi de buydu” ifadesinde bulundu.

Belediye olarak bölgenin en güçlü belediyesi olduğunu dile getiren Günaydın, kışın başladıkları yağmur suyu baypas hattının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Bu işin normal şartlarda 5.5 milyon liraya mal olabileceğini ancak kendilerinin bunu 1.5 milyon liraya mal ettiklerinden bahseden Günaydın, altyapı da şu ana kadar 5 bin 850 adet yağmur suyu ızgarası koyduklarını bu sayının 18 bine ulaşacağını aktardı.

Bugüne kadar 2 milyon metrekare asfalt döküldüğünü hatırlatan Günaydın, bunun maliyetinin de 80 milyon lira olduğunu ancak kendilerinin bunu belediye imkanlarıyla 20 milyon liraya mal ettiklerini dile getiren Günaydın, “Buna maaşlar, mazot ve diğer giderler de dahil. Bu şekilde 60 milyon lira tasarruf etmiş olduk. Yine 320 bin metreküplük stabilize çalışması yaptık” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine 4 yıllık süreç içerisinde 44 km yağmur suyu ana hattı, 24 km kanalizasyon hattı ve 61 km’de içme suyu hattı çalışmaları yapıldığını söyledi.

Günaydın, “Bu hizmetlerimizi yaparken hiçbir mahallemizi ayırt etmiyoruz. Çünür, Mehmet Tönge, Davraz, Dere mahalleleri dahil. Şehrimizin tüm uç mahallelerine kadar hizmet götürüyorum. Tüm yatırımlarımız mahalle gözetilmeksizin yapılıyor. Bu çalışmalarımızın yanı sıra büyük eserlerimiz olan müze, Gökkubbe, yaza bitecek” görüşlerinde bulundu.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Ali Kaya’da programın sonunda muhtarları selamlarken, “Sizleri seviyorum, öpüyorum. İşlerinizde başarılar diliyorum, en güzel başarılar Isparta için olsun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum