Tüm Kimlikler Kardeştir

Doç. Dr. Suat Kolukırık, bu coğrafyadaki tüm kimliklerin kardeş olduğuna dikkat çekerek “Kürt’ün, Türk’ün, Arap’ın kaderi birdir” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2013 15:31
Tüm Kimlikler Kardeştir

Adı Belediye Başkan adaylığı ile ilgili sık sık telaffuz edilen Doç. Dr. Suat Kolukırık, ötekileştirici ifadelerin barış sürecini olumsuz etkileyebileceğine işaret ederek, “Terör sorunundan beslenerek varolanlar şimdilerde kendi içlerinde tartışıyorlar. Manidar söylemler, ötekileştirici ifadeler… Sanki yeni Türkiye’nin demokratikleşmesinden rahatsız olmuşlar gibi… Dahası etnisite üzerinden konuşanların ortaya koyabildiği net bir proje yok. Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ne tarafa düşer, bilirler mi? Nasıl laik, nasıl milliyetçi, nasıl dindar olacağımızı bize öğretmeye çalışan bazı merkezlerin kontrolünde olmaktan sıyrılmak gerekiyor artık… 28 Ocak bugün. Misak-ı Milli'yi hatırlamak gerekiyor belki. Tekrar yazıyorum. Bu coğrafyadaki tüm kimlikler bir ve kardeştir. Türk’ün, Arab’ın ve Kürd’ün kaderi birdir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum