Tümay’a Beyaz Bayrak

Tümay’a Beyaz Bayrak

Yayınlanma:
Tümay’a Beyaz Bayrak

Tümay Yavuz Ali Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘Okullarda Ortak Kullanım Alanlarının Hijyenliği’ni artırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında ‘Beyaz Bayrak’ aldı.

Isparta’da toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde teşvik edilmesi için başlatılan ‘Beyaz Bayrak’ Projesi tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda Beyaz Bayrak almaya hak kazanan Isparta Merkez Tümay Yavuz Ali Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullar arasında yer aldı. Okul yönetimine, Beyaz Bayrağı geçtiğimiz günlerde törenle verildi. 

KARACA; “AMAÇ, OKULLARIMIZIN 

TEMİZLİK AÇISINDAN İYİ OLMASI” 

Söz konusu projenin Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 2006 yılında uygulanmaya başladığını ifade eden Tümay Yavuz Ali Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Emrah Karaca, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu projede amaç; okullarımızın temizlik ve hijyen açısından belirli standartlara ulaşması ve bunun devamlılığını sağlamak. Çocuklarımızın günlerinin büyük bir kısmı okullarda geçiyor. Bu okulların gerekli temizlik ortamında olması gerekmektedir. Öğrencilerin sağlık açısından sıkıntı olmayacak ve onların sağlığını tehdit edici unsurların olmaması gerekmektedir. İşte tüm bu veriler doğrultusunda bizim okulumuzda gayret ve başarısı ile ‘Beyaz Bayrak’ ve ‘Sertifika’ almıştır. 

“OKULUMUZ TEMİZLİK VE HİJYEN KONUSUNDAN 

TAM PUAN ALARAK BEYAZ BAYRAK ALDI”

Bu çerçevede; Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının birlikte yürüttüğü proje kapsamında okullarda yapılan denetimler sonucunda yüzlerce okul arasında temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan okulumuz, beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır. Toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek için uygulanan proje gereği Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ekiplerince okullar denetlenerek Temizlik ve Hijyen kurallarına uygun bulunan en iyi okullara ‘Beyaz Bayrak’ ödülü verilmektedir. Okulumuza bu ödülü kazandırmada emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci, veli ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. 

“BEYAZ BAYRAK ALMAMIZIN 

GURUR VE MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ” 

Tümay Yavuz Ali Ergun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bizde geçtiğimiz günlerde tarafımıza takdim edilen bu beyaz bayrağı almanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu Beyaz Bayrağı, okulumuzun elde ettiği en anlamlı değerlerden birisi olarak görüyoruz. Malum olduğumuz üzere okul ortamında hijyeni sağlamak daha zordur. Ancak bunu okulumuzda çocuklarımızın başarmış olması sevindirici bir durumdur. Ben, hem öğrencilerimizi hem de bu işte emeği geçen tüm okul personelimizi tebrik ediyorum.  Zira, bu konu önemli bir mevzudur. Okula baktığımızda her yönüyle örnek bir okul olduğu verilen beyaz bayrak ile kanıtlanmıştır” dedi. 

BİR OKULUN BEYAZ BAYRAK 

ALMASI NE ANLAMA GELİYOR? 

Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan  ‘Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü’ 8 Haziran 2015 tarihinden itibaren 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe konulmuştur.        

Söz konusu protokol kapsamında 8 Haziran 2015 tarihi itibarıyla 4512 okul beyaz bayrak almaya hak kazanmış olup,  eğitim kurumlarımızın temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması sağlanmış, okullar arasında temizlik, hijyen, okul kantini vb. konularda olumlu yönde bir rekabet ortamı oluşturulmuştur. Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle ülke genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak alması suretiyle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması hedeflenmektedir. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.