TÜMSİAD’dan Çocuklara Bayram Hediyesi

Tüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneği organizasyonuyla Uğur Demirezen tarafından Geleneksel Türk tiyatrosu gölge oyunu ‘Karagöz ile Hacivat’ sahnelendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2013 16:20
TÜMSİAD’dan Çocuklara Bayram Hediyesi

TÜMSİAD Isparta Başkanı Akın Tuna “Bütün çocuklarımızın ve halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Biz bugün çocuklarımızın hem bu güzel günde yanında olmak hem de geleneksel kültürlerimizi unutmamalarını sağlamak için bu organizasyonu düzenledik. Çocuklarımızın beğeniyle izlemeleri bizleri çok mutlu etti.” Dedi.

Karagöz-Hacivat oyunundan önce sanatçı Hayali Uğur Demirezen öğrencilere Karagöz ve Hacivat’ın hikayesini anlattı. Demirezen, bu geleneksel gölge oyununun 650 yıldır yaşadığını söyledi. Hacivat ve Karagöz gibi ülkenin birçok değerine başkalarının sahip çıkmaya çalıştığını anlatan Demirezen “Değerlerimize başkaları tarafından sahip çıkılmasına göz yummayacağız. Biz değerlerimize sahip çıktığımız sürece bu değerlerimiz yaşar' diye konuştu. Demirezen Karagöz ve Hacivat'ın Türk gösteri sanatları arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu geleneğin uzun yıllar toplumun en büyük eğlence kaynağı olduğunu anlattı. Demirezen Hacivat-Karagöz oyunlarını Türkiye'nin tüm bölgelerinde sergilediklerini ifade etti”.

Demirezen: “Karagöz ve Hacivat üzerine çalışma yaptığını belirterek, “liseler ve ilköğretim okulları için yapılmış olan bir etkinlik programımız var ama fırsat bulabilirsek halka da Karagöz Hacivat gösterisi yapacağız. Çünkü herkesin bildiği gibi Karagöz Hacivat bizim kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel kültürümüz. Biz tekrar bunu canlandırarak ilgiyi üstüne çekmeye çalışıyoruz. Amacımız sadece bu geleneksel kültürümüzü kaybettirmemek. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü bizlere yardımcı oluyor ve Kültür Bakanlığı da bizlere yer gösteriyor. Bizde oralarda çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunları kendimiz önce raporlarla bildiriyoruz. Çalışmalardan sonra da aldığımız izlenimi bir rapor halinde İl Kültür Müdürlüklerine bildiriyoruz. Tüm seslendirmeler bana ait.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.