Tuna Ünal Yazdı: 'İşte Kuzu Kuzu Geldim'

Gazeteci Tuna Ünal Yazdı: 'İşte Kuzu Kuzu Geldim'

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Şubat 2013 09:22
Tuna Ünal Yazdı: 'İşte Kuzu Kuzu Geldim'

Son günlerde Isparta basının da KUZU muhabbeti aldı başını gidiyor. Bende girdim GOOGLE, kuzu ile ilgili bazı araştırmalarda bulundum. AMMA’da çok faydası varmış bu kuzunun.

Kuzu ile ilgili olarak neler var neler yok diye baktım ve öğrendim ki şu sıralar tam mevsimiymiş. Kuzu eti de kilo vermeye yardımcı fonksiyonel besinlerden birisiymiş. Malum bizim basında, bende dahil biraz kilolu olanlarımız var. Yağlı ve ağır olduğu gerekçesi ile ötelenen kuzu etinin, içerdiği besin öğelerine baktığımızda aslında forma girmeye yardımcı elementlerin en doğal deposuymuş.

O yüzden ne yapacağız, benim gibi kilolu olan gazeteciler her öğlen yada akşam kuzu eti yiyecek. Malum çok et yiyende kolesterol olabilirmiş, belki kuzu etini yiyince kolesterol hastası olabilirsiniz! Bu arada etimizi yedik ten sonra KUZUKULAĞI yiyelim. Hemen baktım ki KUZUKULAĞI: “ Diş etlerindeki hastalıklar, diş etindeki kanamalar ile diş eti çekilmelerine de çok yararlıymış. Kuzu eti taze olur ama dişimize zarar verebilir, sakın ihmal etmeyin. Yine, idrar söktüren Kuzukulağı, bu sayede böbrekleri de güzel çalıştırırmış. Her neyse, kuzunun eti de kulağı da faydalı. Bizim gazeteci ağabeylerimiz, kendi aralarında kuzu yemişler. Her nedense bu yeme olayı gelenek oldu camiada. Neden bu kadar olay oldu onu da anlamış değilim. Yiyin efendiler yiyin de, az yiyin. Birde bu yemeğin adı barışma yemeyiymiş, benim Isparta’da tanıdığım gazeteciler, kuzu için barışmazlar. Kimi barışma yemeği diyor, kimi kuzu yemeği diyor. Kimi ben gibi bizim haberimiz yoktu diyor. Kim kime neden küs onu da bilmiyoruz da.

Velhasıl kelam, her kurdun bir kuzusu var. Kurtların sofrasında.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum