Tuncay Engin: 'Baka 2012'ye Hazır'

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, ajansının 2012 yılına iyi hazırlandığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2012 13:23
Tuncay Engin: 'Baka 2012'ye Hazır'

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, ajansının 2012 yılına iyi hazırlandığını söyledi.

Antalya, Isparta ve Burdur'un birlikte kalkınması amacıyla kurulan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Aralık ayı olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

BAKA Aralık ayı olağan yönetim kurulu toplantısı Antalya'da 13. Bölge Müdürlüğü'nde yapıldı. 2012 yılı çalışma programı ile bütçe taslağının hazırlandığı toplantıda, 2011 yılındaki faaliyetleri Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız özetledi.

Tapsız bölgenin turizm potansiyelinin Körfez ülkelerine tanıtılması amacıyla Batı Akdeniz'e gelen Suudi Arabistan'ın en büyük 18 tur operatörü firmasının temsilcisine yönelik olarak Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren bir tanıtım turu yapıldığını belirtti. Geziye katılan firmaların Suudi Arabistan'dan yurtdışına giden turistlerin yüzde 90'ına hitap ettiğini kaydeden Tapsız, "Arap firma yetkilileri, müşterilerine bölgeyi tavsiye edeceklerini ve kısa süre sonra bölgeye yönelik organizasyonlar yapabileceklerini ifade etmişlerdir" dedi.

9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP'ta gerçekleşecek bugünyanın en büyük 5. turizm fuarı EMITT'e BAKA olarak 315 metrekarelik stant ile katılım sağlanacağını bildiren Burdur Valisi Tapsız, geçen yıl da aynı fuarda yer alındığını hatırlattı. Tapsız, "Bölgemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımının yapılacağı fuara Antalya, Isparta ve Burdur'dan İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve belediyeler olmak üzere toplamda 15 kurum ve kuruluş katılacaktır" diye konuştu.

BAKA'nın bölgeye çevreci bir yatırım kazandırdığını ifade eden Vali Tapsız, 12 Aralık'ta Antalya Valiliği, Kumluca Belediyesi ve BAKA arasında gerçekleştirilen imza töreni ile Kumluca'da Sera Atıklarından Biyogaz ve Elektrik Üretimi Projesi'nin ilk adımının atıldığını hatırlattı.

2014 yılında tamamlanması hedeflenen projenin yatırım tutarının 75 milyon lira olduğunu kaydeden Tapsız, şöyle devam etti: "İnşaat aşamasında 100 kişiye, işletme aşamasında ise 50 kişiye istihdam sağlanacaktır. Proje ile Kumluca'da ilk etapta yıllık 200 bin ton sera atığı fermante edilecek. Elde edilecek biyogazdan ise proje kapsamında kurulacak elektrik üretim tesisinde yıllık 40 milyon kilovat saat elektrik üretilecektir. İşlem sırasında açığa çıkan sera atıkları posası da değerlendirilerek, hidro karbon teknolojisi ile kömürleştirilerek ve seralarda organik gübre olarak kullanılmak üzere geri dönüşümü sağlanacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.