Tuncay Engin'den Bomba Açıklamalar

Tuncay Engin'den Bomba Açıklamalar

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2015 16:59
Tuncay Engin'den Bomba Açıklamalar

Tuncay Engin BAKA Genel Sekreterliği görevinden alınmasından, neden MHP'den aday olduğuna kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri iken görevden alınarak Denizli Vali Yardımcılığı görevine atanan Tuncay Engin’in hedefinde üstü kapalı olarak AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel vardı.

GÖREVDEN NASIL ALINDIĞIMIN PERDE ARKASINI HERKES BİLİYOR’
Engin, görevden alınması konusuna açıklık getirirken şunları söyledi; Görevden alındık. Bunun perde arkasını herkes biliyor. Görevden alındıktan 2 ay sonra Türkiye’nin en başarılı bürokratı seçildim. Birlik vakfı ve genç bürokrat dergisi tarafından seçildim.

Bu durumu kamu vicdanına havale ediyoruz. Bir bürokrat 10-20 yıl kalamayabilir ama bürokratların alınmasında biraz daha objektif olması gerekir. Beni kanun gereği, İçişleri Bakanlığından izin ile geldiğim için zaten kaymakam ya da vali yardımcısı olarak görevlendirilecektim. Benim denizli vali yardımcılığımı olarak gitmem kimsenin lütfü değil. Kanunun bir uygulaması. Mecburen beni oraya gelecek. Denizli’ye gittim ama içimde burukluk vardı.

‘TEK ÇAREYİ MHP OLARAK GÖRDÜM’
Neden MHP’yi tercih ettiğini açıklayan Engin konuşmasına şu şekilde devam etti; Türkiye’nin içinde bulunduğu durumda içeride ve dışarıda çok önemli sorunlar var. Bizi biz yapan temel değerler zedelenmiş durumda. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir konuşmasında şunu demişti ‘ %50 bize şiddetle düşman oldu. Bunu bir düşünmemiz lazım’ demişti. İnsanların birbirleri ile düşman olduğu bir ortam oluştu. Olmaması gereken bir ortam. Sonuçta hepimiz aynı gemilerin yolcularıyız. Yıllardır mücadele ettiğimiz terör örgütü ile yapılan görüşmeleri ben şahsım olarak çok rencide ediyor.

Dış dünyada yapayalnız hale geldik. Orta doğu, Amerika’da ve Avrupa’da itibarımız oldukça zedelendi. Bazı yanlış giden şeyler olduğunu düşünüyorum ve sorumlu bir vatandaş olarak, yanlış gördüğüm durumlara karşı bir duruş olarak, MHP’nin ülkemizde bulunan bu sıkıntılardan çıkabileceği en önemli adres olarak içten ve samimi olarak gördüğüm için MHP’de toplanılması gerektiğinin düşüncesindeyim.

‘MHP'Yİ BÖYLE BİLMİYORDUM’
Aday gösterilip gösterilmemesinin de önemli olmadığını söyleyen Engin; 10 Şubat’ta yaptığım başvuruda, verdiğim ilk mesaj, benimkisi bir duruştur. Aday gösterilebilirim ya da gösterilmem hiç önemli değil. Gösterilmemek bizi üzebilir ama önemli değil. Duruş sergilemek gerektiğini düşünüyorum. Herkes duruş sergilerse, insanların içerisinde bulunan sıkıntılardan kolay çıkılabileceği kanaatinde bu kapıya geldim. MHP’ye geldiğimde bütün arkadaşlar inanılmaz derecede sıcaklıkla karşıladılar. MHP'de samimiyetin birlikteliğin bu kadar olduğunu bilmiyordum

‘BUNLAR UCUZ VE KÜÇÜK SİYASET YAPIYOR’
Konuşmasında Devletin yardımlarına da değinen Tuncay Engin; Görevden alınmanın gerekçesini Ispartalıların yarısı biliyor. Siyaset kurumu, bürokrasiyi tamamen her dediğini yapan konumda istiyor. Benim hayat felsefem yanlış bildiğim bir şeyi asla yapmam. Sonuçları ne olursa olsun, bana zarar verecekse bile doğru bildiğimi yaparım. Kaymakamlık görevimde bazı ilçe başkanları ile resmen cebelleştik.

Fakirlere yardım yapılacağı sıralarda siyaseti kullanıyorlardı. Bunlar utanılacak bir konu. Sağ elin verdiğini sol elin vermemesi felsefesinden yola çıkıyorum. Türk-Müslüman toplumunda fakire yardım yapılırken, üzerinden siyaset yapılmaz. Turgut Özal zamanında başladı kömür ve gıda yardımı. Şimdiki iktidar yapmadı bu yardımı. Bana verilen listedeki kişilere yardım yapılacağını söyledikten sonra o kişin telefonlarına bile bakmadım. Yapılacak yardımı o dönemde ki iktidar Belediye Başkanı dağıtalım diyor. Dağıtılan yardımları Belediye dağıtmış gibi gösteriyorlar. Devletin dağıttığı yardımı, Belediyenin kendi üzerinde göstermesi, ucuz ve küçük siyaset. Bunlara hiç fırsat vermedim. Sonuçları ne olursa olsun, buradaki görevimde, hukuka aykırı ve yanlış taleplere asla izin vermedim.
Herhangi bir siyasetçi ile takıştığınızda onu kızdırırsınız ama yanlış bir iş yaptığınızda Allah’ı kızdırırsınız. Ben daha insani ve doğru olan yolu tercih ettim.

‘BAKA GENEL SEKRETERLİĞİNE DEVAM ETSEYDİM ADAY OLMAZDIM’
Engin; 'halen BAKA Genel Sekreteri olsaydım aday adayı olmazdım. Isparta’da bürokrat olsaydım birinci önceliğim siyaset değildi ama şu anda böyle oldu ve bundan dolayı da mutluyum' dedi. konuşmasının devamında ise şunları söyledi; Benim gidişimi toplum kabul etmedi. Bizi tanıyan ve yapığımız işleri bilen insanların vicdanı bu durumu kabul etmedi. Yakında organize sanayide 100 trilyonluk yatırım başlamak üzere. Bu yatırımların haricinde Isparta'ya birçok yatırım yaptık ama beni alınca kamu vicdanı yaralandı. Benim görevden alınmamı izah edemedikleri için, toplumda bu tepkiye neden oldu. Kamu görevlileri her zaman iktidar partisinden yana olurlar. Bunun da nedeni o iktidarın 100 yıl gideceğini zannederler ama ben 7 Haziran’da iktidarın değişeceğini düşünüyorum. Doğru Yol partisinden bir yetkili geçenlerde yolumu kesti ve partinin tamamı MHP’ye oy verecekmiş.

Devlet aleyhine gizli bir örgütlenme kim olursa olsun devlet bunu yargıya versin ama 1 yıl öncesine kadar böyle bir şey yoktu. Hiçbir şey ortada yokken insanları karalamak adına yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum