Tüpler Karekod İle Takip Edilecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre evlerde kullanılan tüplerin artık karekod sistemi ile takip edileceğini ve bu konuda firmalara 18 ay süre tanındığını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ekim 2016 10:16
Tüpler Karekod İle Takip Edilecek

Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun ortak projesi olarak yürürlüğe giren LPG tüplerinin piyasada takip edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu kapsamda evlerde kullanılacak tüpler karekod sistemi ile takip edilebilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan Uysal, tüp firmalarının karekod sistemine geçmeleri için 18 aylık sürelerinin olduğunu bildirdi.

Uysal, “Karekodlu takip sistemi gündem geldi. Bu Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun LPG tüplerinin takip edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanmış oldu. Şuan dolum tesislerinden tüplerin doldurularak bayilere oradan da evlerimize kadar ulaştırılması bir sistem içinde takip edilecek. Bu konuda da karekod uygulamasına geçildi. Tüp bayileri 18 ay içerisinde bu sisteme geçmek zorundadırlar. Bundan sonra vatandaşlarımız tüp alırken, alıcının tüm bilgileri gerekecek. Bu daha çok kredi kartı ile alıma yönlendirme ve tüpü alan kişinin bilgilerinin saklanması ve elde edinilmesi konusudur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.