Tur Operatörlerinden Batı Akdeniz’e Tam Not

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) turizm potansiyelinin Körfez ülkelerine tanıtılması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmasıyla Batı Akdeniz’e gelen Kuveyt, Bahreyn ve Katar’ın en büyük 15 tur operatörü firmasının temsilcisi, Antalya,

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2012 12:24
Tur Operatörlerinden Batı Akdeniz’e Tam Not

Fam Trip programlarının ikincisinde ilk 3 gün Batı Akdeniz’i gezen ve yerel yöneticilerle biraraya gelen tur operatörü firma yetkilileri, Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı, Tahtalı Dağı’nı, Kemer’i, Eğirdir’i, Düden Şelalesi’ni, Alanya Kalesi’ni, Karacaören’i gezdi.

Programın son günündeki ikili görüşmelerde Batı Akdeniz’deki seyahat acentaları, tur operatörleri ve konaklama tesislerinin yetkilileri ile biraraya gelen konuk tur operatörleri, bölgenin güzelliklerinin yanısıra gösterilen ilgi ile yakınlığa da hayran kaldıklarını, müşterilerine bölgeyi tavsiye edeceklerini ve kısa süre sonra bölgeye yönelik organizasyonlar yapabileceklerini söyledi.

Görevleri arasında “bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak” da bulunan BAKA, Türk Hava Yolları (THY), Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), Seyahat Acentacıları Yöneticileri Derneği (SAYD) ile birlikte Fam Trip (Tanıtım Gezisi) programları planladı.

28 Kasım- 1 Aralık 2011 tarihlerinde Suudi tur operatörlerini bölgeye getirip turizm aktörleriyle ikili görüşmeler yapıp tur programları yapmasını sağlayan Fam Trip programının ikincisinde; Kuveyt, Katar ve Bahreyn’den 15 tur operatörü firma yetkilisi Batı Akdeniz’e getirildi. Uzun süreli konaklama yapan, alışveriş alışkanlıkları yüksek ve nitelikli Arap turistleri çekmek amacıyla hazırlanan programların ikincisi için THY’nin özel misafirleri olarak ülkelerinden İstanbul bağlantılı Antalya’ya gelen tur operatörleri temsilcilerini havalimanında BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birimi Başkanı Mehmet Pehlivan, Isparta Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek ile uzman Selin Şen karşıladı ve tüm program boyunca eşlik etti.

Kuveyt, Katar ve Bahreyn’den 5’er tur operatörü firma yetkilisinden oluşan heyet, konaklama sponsoru Mardan Palace Otel’e eşyalarını bıraktıktan sonra transfer ve ulaşım sponsoru İmpulse Travel’ın rehberi eşliğinde otobüsle Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı, teleferikle eşsiz manzarayı seyrederek tırmandıkları Tahtalı Dağı’nda bol bol fotoğraf çekip çaylarını yudumladı. Kemer ilçe merkezine geçen ve Kemer Yat Limanı’nda KETOB Başkanı Metin Peltek ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gün ile biraraya gelen Katar, Bahreyn ve Kuveyt’in en büyük tur operatörlerinden oluşan grup, Ayışığı Koyu’ndaki Yörük Parkı’nı gezdi. Yörük kültürünü hakkında bilgi alan konuk heyet, Antalyalı işadamları, Kemer Otelciler Birliği üyeleri ile birlikte sohbet edip gözleme-çay keyfi yaşadı.

BURDUR VALİSİ İLE BULUŞMA

Konuk tur operatörleri, ikinci gün Düden Şelalesi’ni, Karacaören Barajı’nı, Eğirdir Gölü’nü gezdi. Isparta’da tarihi Kebapçı Kadir’in ağırladığı konuk heyet, öğle yemeğin sonrasında şehir turunun ardından Burdur’a geçti. Konuk heyet, Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız’ın onurlarına verdiği yemeğe katıldı. Vali Tapsız, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Ekici, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yusuf Keyik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’ın da bulunduğu akşam yemeğinde Kuveyt, Katar ve Bahreyn tur operatörlerini bilgilendirdi.

Burdur’un turizm değerleri, ekonomi ve tarihi konusunda bilgi veren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Körfez ülkeleriyle her alanda daha sıkı bir işbirliği içerisinde olunması gerektiğini kaydederek, “Biz sizleri kardeşlerimiz olarak görüyoruz, bugüne kadar birçok konuda geç kalındı. Bunlardan birisi de turizm. Hâlbuki bizlerin daha sık görüşmesi, birbirimize gidip gelmemiz gerekiyor. Bizlerin her alanda daha sıkı bir işbirliği içerisinde olmamız gerekiyor. Bu nedenle sizin ilimizi ziyaretinizi çok değerli buluyorum, İnşallah önümüzdeki günlerde yapacağınız görüşmelerde güzel anlaşmalar, güzel işbirliği ortaya çıkar” diye konuştu.

KAYMAKAM İLE ŞELALE GEZİSİ

Fam Trip programın üçüncü gününde konuk tur operatörleri, konaklama sponsoru Mardan Palace Otel’in tanıtım kokteyline katıldı ve otelin süit, royal süit odaları, kişiye özel SPA’sı ile tesislerini gezdi ve incelemede bulundu. Kuveyt, Bahreyn ve Katarlı 15 tur operatörü, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ile birlikte Manavgat Şelalesi’ni gezdi. Kaymakam Bulgurlu’nun Manavgat ve bölge turizmi konusunda bilgi verdiği konuk heyet, bol bol fotoğraf çekti. Manavgat Şelalesi girişinde ‘maraş dondurması’ şovunu alkışlarla izlerken, bazı tur operatörleri de dondurma tezgahına geçerek ustalarla birlikte şova katıldı.

Alanya Kalesi ile yat limanını gezen konut heyet, ALTİD Başkanı Gülçin Güner ve yönetim kurulu üyeleri ile onurlarına verilen yemekte biraraya geldi ve Alanya’nın turizm kapasitesi hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Her gittikleri yerde müşterileri, yakınları ve çevreleriyle paylaşmak amacıyla bol bol fotoğraf çeken Katar, Bahreyn ve Kuveyt tur operatörleri, programın son günü konakladıkları otelin Beylerbeyi Toplantı Salonu’nda bölgedeki seyahat acentaları, tur operatörleri ve konaklama tesislerinin yaklaşık 50 yetkilisi ile çalıştayda (work-shop) biraraya geldi ve geleceğe yönelik ikili görüşmeler gerçekleşti. İkili görüşmelere katılan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, katılımcılara hitaben kısa konuşmasında, görüşmelerin tur organizasyonları için umut verici olduğunu ve ikili görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına inandığını belirtti.

Engin, sponsorlar ulaşımda THY, konaklamada Mardan Palace, transfer ve rehberlikte İmpulse Travel ile Olimpus Teleferik’e katkıları için plaket vererek teşekkür etti. Plaketleri Mardan Palace Otel Genel Müdürü Cumhur Özen, ALTİD Başkan Yardımcısı Hasan Şakiroğlu, İmpulse Travel Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Filazoğlu ile Olimpus Teleferik Satış ve Pazarlama Müdürü Pakize Kılıç aldı.

Antalya’ya aktarmasız uçuşların olmasını başta THY ve diğer uçak firmalarından isteyen tur operatörleri, unutamayacakları güzellikler gördüklerini ve hayranlıklarını ifade etti. BAKA ekibi ile organizasyonun başarıyla gerçekleşmesi için katkıda bulunan THY, AKTOB, ALTİD ile diğer kuruluşlara teşekkür eden Katar, Bahreyn ve Kuveyt’in büyük tur operatörleri, organizasyonun çok yararlı ve çok iyi olduğunu, misafirperverliğin ve bölgenin güzelliklerinin çok etkileyici olduğunu söyledi. Batı Akdeniz hakkında hiçbir fikirlerinin daha önce olmadığını, doğaya, ilkime ve Türk insanına hayran kaldıklarını ifade eden konuk heyet üyeleri, müşterilerine bölgeyi ziyaret etmelerini tavsiye edeceklerini sözlerine ekledi.

Yoğun programın ardından tur operatörleri, tekrar görüşebilmek dilekleriyle ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.