Tural, EKK Bölge Birliği'ni Geliştiriyor

Isparta Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural'ın EKK Göller Bölgesi Birlik Başkanlığına seçilmesinin ardından atılım ve gelişmeler sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ağustos 2012 17:33
Tural, EKK Bölge Birliği'ni Geliştiriyor

Isparta Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural'ın EKK Göller Bölgesi Birlik Başkanlığına seçilmesinin ardından atılım ve gelişmeler sürüyor.

36 Kooperatifin üyesi olduğu merkezi Burdur'da bulunan Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin prestijine yakışan bir hizmet binası yapılacak. Isparta’dan basın mensu-plarının kendisini ziyaretinde açıklama yapan Başkan Ahmet Tural, 800 bin TL'ye mal olacak hizmet Binası için Burdur'da tam destek aldıklarını söyledi.

5 Mayıs'ta 26 bin 837 kayıtlı üyenin desteğini alarak başkanlık görevine seçilen Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Ahmet Tural'ı, Demokrat Gazetesin¬den Ferhat Kaya, Akdeniz Gazetesi'nden Soner Toros ile SDÜ Rektör Danışmanı Şakir Aksöz ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundular ve görüş alış - verişinde bulundular.

Isparta’dan basın mensuplarının ve üniversite temsilcilerinin kendisini Burdur'da ziyaret etmesinden son derece memnun olduklarını belirten Tural, bölge esnafı için mücadele ettiklerini söyledi. Bölge birliğinin kurumsallaşması adına Antalya yolu •üzerinde modern bir hizmet binası projesi için düğmeye basıldığını kaydeden Tural:"Antalya yolu üzerinde 650 metrekarelik bir arsa aldık. Gerekli imar değişikliği içini Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akaya ile görüştük. Kendisi böyle bir projenin uygulanmasından memnuniyet duyacağını belirtti.

Kendilerine biz de teşekkür ediyoruz. Ayrıca Belediye Meclisi'de grubu bulunan üç partinin başkanlarını ziyaret ettik. Projemizi anlattık. İlk Meclis'te yapılacak olan toplantıda gerekli desteği vereceklerini bildirdiler. AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik de projeye destek verdiğini söyledi.

estek veren herkese teşekkür ediyoruz. Batı Akdeniz'e yakışan bir 6ölge birliği hizmet binası olacak. 800 bin TL'ye mal olacak binada çalışma odaları, toplantı salonları, yemekhane, misafirhane bulunuyor. Bölge birliğinin prestijine yakışır bir proje olacak" dedi.

Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkar-lar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin 36 üyesi olduğunu kaydeden Tural, 26 bin 837 kayıtlı üye bulunduğunu iletti. Esnafa temmuz ayı sonuna kadar 225 milyon 746 bin TL'lik kredi kullandırıldığını söyleyen Tural, yıl sonunda 270 bin TL tahmini kredi kullanılacağını iletti Birlik Başkan Tural, yeni yürürlüğe giren Borçlar Kanun'da kefalet için eş imzası şartının aranmasıyla kredi kullandırmada zorluk yaşandığına dikkat çekerek, "Bu sadece bizim.değil, finans kuruluşlarının da sorunu. Merkez Birliğimiz kanunda yeni bir düzenleme yapılması için çalışma başlattı. TBMM'nin açılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Tural, Isparta ve bölge için Süleyman Demirel Üniversitesi ile önemli projelerde işbirliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.