Tural Güven Tazeledi

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu’nda Ahmet Tural yeniden başkanlığa seçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2014 23:35
Tural Güven Tazeledi

İki listenin yarıştığı seçimde mevcut Başkan Ahmet Tural 231 oyla yeniden Başkanlığa seçilirken diğer aday Muammer Kara ise 165 oy aldı. Tural, “Bizim asli görevimiz Şoförler Odası Başkanlığıdır” dedi.

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçimli Genel Kurulu dün Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurula Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı, Saadet Partisi Belediye Adayı Süleyman Çakan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Seçimde mevcut Başkan Ahmet Tural ile Muammer Kara yarıştı.

Isparta Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu’nda Ahmet Tural yeniden başkanlığa seçildi. Federasyonda Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilmesi durumunda buradaki görevini bırakabileceği yönünde bir düşünce olduğunu ancak şuanda böyle bir şeyin olmadığını belirten Ahmet Tural, şöyle konuştu; “Geçen 2011 seçimlerinde Türkiye Şoförler Odası’na bizde aday olduk ama az bir oyla kaybettik. Daha sonra genel başkan Isparta’ya ziyarete geldi.

Ziyaretinde Isparta’nın önemini, Ahmet Tural başkanın bilgisi, becerisi ve tecrübesinden istifade edeceklerini ifade ettiler. Bizim kendisinden bir talebimiz olmadı. Bu dönem birlikte çalışma talepleri oldu. Bizde seçilmemiz durumunda neden olmasın dedik. Burada 6 ay sonra görevi bırakma gibi bir olay yok. Bize genel başkan yardımcılığı görevi verilirse belki burada işler aksar düşüncesiyle bırakabiliriz düşüncemiz oldu. Ama böyle bir görev olmazsa bizim asli görevimiz Şoförler Odası Başkanlığıdır. Türkiye’de 697 tane Oda var. Bunların 6 bin delegesi var. Her ilde 250-300 delege var. Isparta’da 63 delege var. Eğer Isparta 63 delegeyle Türkiye genelinde 697 Odada 6 bin delege içerisinde 11 kişiden bir kişi oluyorsa bu gurur sizindir.

ÖNCELİKLE ŞOFÖRLERİN BAŞKANIYIM
Ben öncelikle Şoförler Odası daha sonra da Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanıyım. Esnaf Kefalete başkan olduk. Kamyoncu, taksici, otobüsçü esnafımız çok iyi bilir. Esnaf Kefaletten kredi almak için yalvarıyorduk, rica ediyorduk. Şimdi merdivende bile imzalıyoruz ve krediyi çekiyorsunuz. Kooperatifi aldığımızda 900 bin lira finansmanı vardı. Şuanda 10 milyon lirayı geçti. Bunun da 6 milyon 770 bin lirasını şoför esnafı kullandı.

KİMSE PLAKALARI SATAMAZ
Zamanında 82 tane C plaka çıkarttık. 2 tanesini de odaya aldık. Bunları satarız diyorlar. Bunları kimse satamaz. Belediye Meclisi’nin kararı var. Bu plakalar tahsislidir ve kimse satamaz. 90 bin lira koyduk 2 araba aldık. 7 ay önce 2014 model 2 tane 200 bin liralık araç aldık. Nerede zarar ediyor? Bu araçları Ser Tur çalıştırıyor.

Oradan borcunu ödüyoruz ve geliri de orada. Biz burada adaletli iş yapmaya çalışıyoruz. Taksiciler, otobüsçüler, kamyoncular, servisçilerin hepsi bizim eşit üyemizdir. Şoförler Odasını bir baba düşünürsek bu esnaf grupları da evlattır. Baba, evlattan ayrılmaz. Kamyoncular garajı için Sayın Aybatılı başkanım zamanında Adliye yanında bir yer garaj olarak geçirildi. Daha sonra gelen iptal etti. Sonra da belediyeye birkaç yazı yazdık ve 3 talebimiz oldu.

MAZOTTAN ÖTV ALINMASIN
Amacımız şu yasa ve kanunları uygularken esnafımızın mağdur olmamasını istiyoruz. 5378 sayılı kanunda özürlülerle ilgili isteğimiz şudur; bir sefere mahsus ÖTV ve KDV alınmadan uzun vadeli kredi talep ediyoruz. İlgili mevduata göre denizlerde yük ve yolcu taşıyanlara ÖTV’siz verilen mazottan biz de yararlanmak istiyoruz. Bizde kamu hizmeti yapıyoruz. Yetkililere buradan çağrı yapıyoruz. Böyle olunca vatandaş da bundan yararlanacak.”

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Oylamada Karay’a 165 oy çıkarken, Ahmet Tural 231 esnafın desteğini alarak yeniden başkan seçildi

YÖNETİM LİSTESİ
Ahmet Tural, Behçet Güngör, Yahya Çalışkan, Mehmet Yücedağ, Durmuş Ercan, Ramazan Kahveci.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum