Tural: Hani Satarak Belediyecilik Olmazdı?

İyi Pati Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Kanal 32 TV’de katıldığı Seçim Özel programında “yeşil alan satmadım” diyen Belediye Başkanı Başdeğirmen’e belgeleriyle yanıt verdi.

Yayınlanma:
Tural: Hani Satarak Belediyecilik Olmazdı?

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, ‘Cuma pazarındaki park kalbimiz orayı kimse satamaz’ diyen Belediye Başkanı Başdeğirmen’e “Madem satmayacaksın burada neden emsal artışına gittin?” diye sordu.

Tural, eski zabıta ve itfaiye müdürlüğünün olduğu yeşil alanın nasıl satıldığını anlattı.

İyi Pati Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Kanal 32 TV’de katıldığı Seçim Özel programında “yeşil alan satmadım” diyen Belediye Başkanı Başdeğirmen’e belgeleriyle yanıt verdi. Cuma pazarındaki park için “Orada ağaçlar var, çocuk oyun yerleri ve oturma alanları var. Yeşil alan satılabilir mi? Kimse satamaz, orası bizim kalbimiz” diyen mevcut belediye başkanına “O zaman emsal artışına neden gittin?” diye sordu. Tural “ Bakın burası 2006 yılından bu yana ticari alan olarak görünüyor. 2020 yılında buranın emsal 0.60 1161 metrekare inşaat alanı yapılabiliyor. Ama ne yapmış mevcut belediye başkanı burayı emsal 1.60’a inşaat alanı 3116 metrekare inşaat alnına yükseltmiş. Peki satmayacaksın da neden buranın emsalini yükselttin? Bunu sorunca kızıyor. Böyle şey olur mu diyor ama yalan söylüyor” dedi.

YEŞİL ALANI BÖYLE SATMIŞ

Tural: Hani satarak belediyecilik olmazdı? Eski zabıta ve itfaiye müdürlüğünün olduğu yeşil alanın nasıl satıldığını anlatan Başkan Adayı Tural “Mehmet Aybatılı’nın başkanlığı döneminde burası yeşil alan. Rahmetli Balaman döneminde de bu alana zabıta ve itfaiye müdürlüğü kuruluyor. Mevcut belediye başkanı göreve gelince ne yapıyor burayı 3 katlı ticari alana çevirip 86 milyon liraya satıyor. Burayı bağışlayan hayırsever vatandaş mahkemeye gidiyor. Mahkeme yeşil alanın ticari alana çevrilemeyeceğini belirterek iptal ediyor. Şimdi biz mi yalan söylüyoruz. Bizim Esnaf Odaları birlik binamızın arkasında çay ocağının olduğu park vardı.230 metrekare. Orası park alanıydı. Ticari alana çevirdin sattın. Hani yeşil alan statüsü değişmiyordu ve satılamıyordu? Sen milletin gözünün içine baka baka buraları satmışsın. Sonra da çıktın 60 bin metrekare yer sattık dedin. Sen 2003’te satarak belediyecilik olmaz derken 2024’te belediyenin mal varlığımı olur satacağım diyorsun. Burada bile çelişki yaşıyorsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum