Turizm Çalıştayı İçin Harekete Geçtiler

Turizm Çalıştayı İçin Harekete Geçtiler

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2016 16:14
Turizm Çalıştayı İçin Harekete Geçtiler

Isparta Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği (IGSİAD) ilimizin gelişmesine katkı sağlayacak olan "Turizm" ile ilgili bir toplantı düzenledi.
Toplantının amacına ulaşabilmesi için, ilin turizm ile ilgili durumunun net, ayrıntılı ve objektif olarak belirlenmesi, gelişiminin hızlandırılması ve önündeki tehditlerin ve fırsatların saptanması amaçlandı. Bu nedenlerle toplantının nasıl olması gerektiği ve planlanması ile ilgili bir komite oluşturuldu.

Hazırlık Komitesi Toplantısına; Şükrü BAŞDEĞİRMEN - ITSO Yönetim Kurulu Başkanı, Süleyman GÜLCÜ- TKDK İl Koordinatörü, Mehmet Sırrı ÖZEN- BAKA Genel Sekreteri, Ali Galip BİLGİLİ - BAKA Yatırım Destek Ofisi İl Koordinatörü, Güven BİRİNCİTOKA-Kültür ve Turizm Müdürlüğü (Turizm Şube Müdürü), Doç. Dr. Mehmet AKTEL-SDÜ İ.İ.B.F (MYO Müdürü), Öğr. Görev. Hüseyin DUMAN- SDÜ Eğirdir MYO Turizm Otelcilik, Fevzi ÖZDEMİR -Isparta Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Fatih BİLGİÇ -Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nihal İSPİR DEMİRGİL-ITSO Genel Sekreteri, Müjgan CİNGÖZ -ITSO Turizm Komite Başkanı, Muhammet UYAR - Mimar, Bülent SARIGÜL – BLS MAKİNA, Alper BAYHAN-(IGSİAD Yön. Kurulu Başkanı) BAYHANLAR İNŞ., Sami ÖNGÖR - (IGSİAD Başkan Yardımcısı) BARİDA HOTELS, Ahmet KABALAK- (IGSİAD Yön. Kur.Üyesi) Hediye Un Fabrikası, Bahaettin ERDOĞAN-(IGSİAD Yön. Kur. Üyesi) ERDOĞAN Orm. Ür. Ltd. Şti.,Hasan BÜYÜKÇAM-(IGSİAD Yön. Kur. Üyesi) GRAMOFON Cafe, Ayşegül ALOĞLU- IGSİAD Genel Sekreteri katıldılar.
Isparta gibi ağırlığını hizmet sektörünün oluşturduğu şehirlerde iş dünyasının ve örgütlü yapıların çok önemli olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başbakanı Alper BAYHAN, Sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu söyledi. Bizimde Isparta adına yapmak istediğimiz bu toplantılarla seslerin daha iyi duyulması ve yapılan işlerin daha büyük sinerjiyle yapılması bakımından önemlidir. IGSİAD bu anlamda ilk ve en etkin sivil toplum kuruluşu olması dolayısıyla lokomotif özelliği taşıyor.” dedi.

Daha önce buna benzer bir çalışmayı yine ilimiz için çok önemli olan Tıbbi Aromatik bitkiler konusunda ve aynı modelde yaptıklarını belirten BAYHAN, tüm kamu ayağı, özel sektör ve bizler STK olarak aynı masa etrafında buluştuk. Çalışmayı belli bir aşamaya getirdikten sonra BAKA’ya devrettik zaten amacımız da buydu. Böylece onlar ilk çalışmayı gerçekleştirdiler ve zannediyorum bir kitapçık da çıkacak. Devletin vereceği desteğin daha doğru olacağını ve ilimizin gelişmesini daha doğru kararlarla ilerleyeceğini düşündüklerini söyledi.

İlimizde Turizm Konusunu da herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor ve konuşuyor. Ama ayrı ayrı sesler çıkıyor. Örneğin Sami Bey otel sahibi olarak, bir ucundan tutuyor, kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Isparta Turizm derneği bir şeyler yapmaya çalışıyor, Turizm müdürlüğümüz mesela.. bir harita yapmış. Bugün haberimiz oldu. Bu konuda eksiklikler vardı. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Eksikler var ve ayrı ayrı sesimiz çıktığı için il olarak bir yere varamıyoruz. Ticaret odamız birçok konuda zaten önderlik ediyor, bizde sivil toplum olarak eksik gördüğümüz katkıda bulunabileceğimizi düşündüğümüz her konuda elimizi taşın altına koyuyoruz.

Bugün burada da fikir üreteceğiz bunun sonucunda yine bir “TURİZM ÇALIŞTAYI” planlıyoruz. Bu çalıştaydan önce burada çıkacak fikirlere göre iki hazırlık toplantısı veya gerekirse üç hazırlık toplantısı yapacağız. İlk etapta milletvekillerimizi, belediye başkanımızı ve konuyla ilgili bütün kuruluşları haberdar ettik. Bugün buraya katılamıyorlar ama her kes bu konudan haberdar. İlk etapta medya ile toplantımızın amacını paylaşacağız ve ikinci toplantıya fikirlerini almak üzere davet edeceğiz. İkinci toplantıya yine ilçe belediye başkanlarımızı da davet edip (kendi ilçelerinin kapsamlarını, kendi değerlerini ve envanterlerini ortaya koymaları için) onlarında fikirlerini alacağız.

Kamu, özel sektör, STK ve tüm Isparta’nın desteği ile bu organizasyonun da altından başarıyla kalkacağımıza inanıyoruz. Isparta’da bu çalıştay ile bir farkındalık oluşacağına ve bu sayede doğru yerlerde doğru yatırımlar yapılacağına inanıyoruz.

IGSİAD olarak toplumsal fayda sağlamaya çalışıyoruz. Birlikte çalışma kültürümüz ile sosyal sorumluluk projelerinde yer almamız ve yapılacak projelere katkı sağlamamız her şeyden önce IGSİAD üyelerinin ve bizlerin manevi değerlerimizi beslemesi ve kişisel tatminleri bakımından büyük önem arz ediyor. dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum