Turizmde DAVRAZ Umudu

Turizmde DAVRAZ Umudu

Yayınlanma:
Turizmde DAVRAZ Umudu

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot,  geçen sezon Davraz Kayak Merkezi’ni 12 bin 4’ü konaklamalı ve 53 bin 309’u günübirlik olmak üzere toplam 65 bin 313 kişinin ziyaret ettiğini belirterek, yeni sezonda bu sayının artmasını hedeflediklerini söyledi.

Isparta Davraz Kayak Merkezinin 2016 – 2017 Kayak Sezonundaki resmi ziyaretçi sayıları açıklandı. 

Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Davraz Kayak Merkezi, kış turizmine katkı vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Davraz Kayak Merkezi’ni 2017 yılında 65 bin vatandaş ziyaret etti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, 2018 yılında bu sayının artmasını hedeflediklerini dile getirdi. Çot; “Bilindiği gibi Kayak Merkezlerinde kayak sezonları bir önceki yılın Aralık ayında başlar, bir sonraki yılın Mart ayı sonuna doğru sona erer. Bu doğrultuda; İlimizin en önemli turizm merkezlerimizden birisi olan Davraz Kayak Merkezi’nde geçtiğimiz sezon yani 2016 – 2017 Kayak Sezonu 27 Aralık 2016 tarihinde başlamış ve 29 Mart 2017 tarihinde sona ermiştir.

“DAVRAZ KAYAK MERKEZİNİ GEÇEN 

SEZON 65 İN 313 KİŞİ ZİYARET ETTİ” 

Bu süre içinde; 12 bin 004’ü konaklamalı yani bu ziyaretçilerimiz Kayak Merkezine geldiklerine birden fazla gün Kayak Merkezindeki Otellerde konaklamış olarak, 53 bin 309’u da Günübirlik olarak Kayak Merkezimize gelmiş olup, Kayak Merkezimizi 2016 – 2017 Kayak Sezonu süresince toplamda 65 bin 313 kişidir. Tabi, bu rakamlara gerek Isparta gerek Isparta dışından Kayak Merkezine geldiği halde merkezde konaklama yapmayan, Telesiyeje binmeyen sadece ailecek kendi çapında kayak yapıp, piknik yaparak merkezden ayrılanlar dahil değildir. Bu tür ziyaretçiler resmi kayıtlara girmemektedir. Bunlarla birlikte, Davraz Kayak Merkezini ziyaret edenlerin sayısını 100 bini aştığını düşünüyorum” dedi. 

“KAYAK MERKEZİNDE 3 OTEL, 

5 MEKANİK TESİS VAR” 

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, Davraz Kayak Merkezi’nin fiziki konumu hakkında da bilgi vererek; “Kayak Merkezimizdeki kayak pistinin uzunluğu 23 bin 500 metre olup, Merkezde 3 Telesiyej, 1 T – Bar ve 1 Beybi Life Mekanik Tesisleri bulunmaktadır. Kayak Merkezimizde; 280 Yataklı 5 Yıldızlı 1 Otel’in yanı sıra 84 Yataklı Süleyman Demirel Üniversitesi Konukevi ve 55 Yataklı İl Özel İdaresi’ne ait bir konaklama tesisi bulunmaktadır. Ayrıca, Telesiyejle çıkılabile yukarı bölümlerde ise 3 Kafeterya ile oteller bölgesinde 4 Futbol Sahası bulunmaktadır” dedi. 

“HAFTA SONLARINDA ZİYARETÇİ GÜNLÜK 

3 BİN CİVARINA KADAR YÜKSELİYOR” 

Gün geçtikçe Davraz Kayak Merkezi’nin performansının yükseldiğini ve Türk kayağına hizmet ettiğini belirten Müdür Çot, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genelde Kayak Merkezi’mize gelen müşterilerimiz Antalya, Burdur, Uşak, Denizli, Konya, Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul’dan olmakta olup, ziyaretler hafta sonlarında günlük 3 bin civarına kadar yükselmektedir. Sömestr tatilinde bulunduğumuz şu günlerde bu ziyaretçi sayıları biraz daha fazla gerçekleşmektedir” dedi. 

“BU KAYAK SEZONU 25 ARALIK 

TARİHİNDE BAŞLADI” 

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, bu yıl kar yağışının çok geç yaşanması nedeniyle, Davraz Kayak Merkezinde resmi Kayak Sezonunun yani 2017 – 2018 Kayak Sezonunun 25 Aralık 2017 tarihinde başladığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.