Turizmde Hedef: 12 Ay

Turizmde Hedef: 12 Ay

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2019 10:04
Turizmde Hedef: 12 Ay

Isparta, tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek için turizmde 12 ay sürdürülebilir bir model hedefine doğru hızla ilerliyor. Doğal güzellikleri, gülü, lavantası ve eşsiz tarihi dokusuyla turizm Isparta’nın yeni kalkınma modeli olma yolunda. 

15 – 22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Isparta için ayrı bir önem taşıyor. 12 ay turizm hedefine kilitlenen Isparta, sürekli gelişen tarih, kültür ve turizm şehri olarak anılıyor. 

Ülkemizde en hızlı gelişen hizmet sektörleri arasında yer alan turizm konusunda toplumda farkındalığı arttırmak, doğal, tarihi ve kültürel varlıkları sürdürülebilir turizm ilkeleri doğrultusunda; doğal, tarihi ve kültürel varlıklara yönelik konuları turizmde değerlendirmek, turizm bilincini oluşturmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” bu anlamda Isparta için özel bir önem de taşıyor. 

KONAKLAYAN TURİST SAYISI YÜZDE 4 ARTTI 

Isparta, binlerce yıllık tarihi, geleneksel halk kültürü, muhteşem doğal güzellikleriyle her türlü turizm çeşitliliğine sahip ülkemizin nadir illeri arasında gösteriliyor. Sahip olduğu bu değerleri sayesinde turist sayısını her geçen gün arttıran Isparta’da konaklayan turist sayısı 2017 yılında yaklaşık 431 bin iken, 2018 yılında 448 bin olmuştur. 2018 yılında İlimizde turist sayısı  % 4 artış göstermiştir. 

ONBİNLERCE KİŞİ ZİYARET EDİYOR 

Kültürel, tarihi ve doğal değerlere ek olarak, Isparta’da uzun yıllardır üretimi yapılmakta olan zirai ürünler de turizmin içinde kendine yer bulmaya başladı. Isparta denilince akla gelen ilk değerlerden olan gül bahçelerini ve yeni turizm değerimiz lavanta bahçelerini her yıl on binlerce kişi ziyaret ediyor.

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ’NDE 13 BİN KİŞİ KONAKLADI 

Akdeniz’in İncisi, Davraz Kayak Merkezi’nin tanıtımı amacıyla yapılan çalışmalar ve yatırımlar da hızla devam ediyor. 2019 yılında Davraz Kayak Merkezi’ndeki otellerde yaklaşık 13 bin kişinin konakladığı dikkate alınırsa, turizm potansiyeli açısından Isparta’nın önemi biraz daha ortaya çıkmış oluyor. 2019 yılı kış döneminde, mekanik tesisleri kullananların sayıları, yaklaşık 60 bin kişidir. 5. Mekanik tesis hattının tamamlanmasıyla bu sayı daha da artacaktır.

SAĞLIK TURİZMİ GÖZ KIRPIYOR 

Kızıldağ Milli Parkı alternatif turizm türlerinden sağlık turizmi için büyük bir potansiyel barındırmaktadır. Süleyman Demirel Üniversitesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ortaklığında milli parkın tedavi edici özelliği üzerine bilimsel bir araştırma yapılmaktadır. Araştırma sonuçları Sağlık Bakanlığı ile paylaşılacak ve tedavi merkezi olarak belirlenmesi için çalışmalar yapılacaktır.

TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI KIZILDAĞ’DA BAŞLADI 

Hedef, Isparta’nın tüm coğrafyasında var olan turizm potansiyelini harekete geçirmek ve 12 ay sürdürebilir turizm oluşturmaktır.

15 – 22 Nisan Turizm Haftası, Isparta’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar dün, Şarkikaraağaç Kızıldağ Milli Parkı’nda düzenlenen törenlerle başladı. 

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında; 

16 Nisan 2019 Salı Günü ISUBÜ Orman Fakültesi Konferans Salonunda saat 11.00’de “Dünyada Gelişen Turizm Trendleri ve Isparta” konulu panel ve saat 14.00’te Ramada Otel Konferans Salonunda Isparta Turizm Paydaşları Çalıştayı düzenlenecek. 

18 Nisan 2019 Perşembe günü saat 14.00’te Isparta Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Sinema Gösterimi yapılacak. 

Ayrıca Turizm Haftası boyunca ;

- İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sergi Salonunda “Isparta” Konulu Fotoğraf Sergisi,

- Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Çocuk Bölümünde “Isparta” Konulu Kitap Sergisi ve

- PTT gişelerinde “Isparta Türkiye’nin Gül Bahçesi” Flamının Tatbikinin Sağlanması etkinlikleri düzenlenecektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.