Turizmde İç Pazarda Hedef Bayram

Ramazan ayının bu yıl Ağustos ayına denk gelmesi, turizmciyi harekete geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2011 12:00
Turizmde İç Pazarda Hedef Bayram

Ramazan ayının bu yıl turizm sezonunun en yüksek doluluk oranlarına ulaştığı Ağustos ayına denk gelmesi, turizmciyi harekete geçirdi. İç pazardaki daralmayı yabancı turistle kapatmayı hedefleyen turizmciler, Eylül'de ise patlama bekliyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Sururi Çorabatır, Ağustos ayına denk gelen Ramazan ayının turizmi etkilemeyeceğini söyledi. Başkan Çorabatır, "Ramazan yüksek sezona denk geliyor. Sıkıntı yaratmadan bu ayı geçireceğimize inanıyorum" dedi. Ağustos'un sezonun en yüksek doluluk oranlarına ulaşıldığı ay olduğunu kaydeden Başkan Çorabatır, iç piyasada bir durgunluk ve düşük olmasının ise kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yurt içi turizmin Haziran'ın ikinci yarısı ve Temmuz ayında yüksek talepli bir dönem geçirdiğinin altını çizen Çorabatır, "Bu talep bize Ramazan'da belli bir durgunluk olacağının işaretini veriyordu. Fakat bu yurt içi operasyonların tamamen duracağı anlamına gelmiyor. Oteller iftar ve sahur programlarıyla olası potansiyeli cevap vermeye çalışıyor" diye konuştu.

Ağustos ayında iç pazarda yaşanacak durgunluğun yurt dışı ile atlatılacağını kaydeden Sururi Çorabatır, Ramazan Bayramı'nın yaşanacağı Eylül'de ise yoğun bir taleple karşı karşıya olduklarını söyledi. Çorabatır, hafta ortasına gelen 3 günlük Ramazan Bayramı tatiline ilişkin piyasalarda bayram haftasının Pazartesi ve Cuma günün de resmi tatil ilan edilmesi beklentisi oluştuğunu kaydeden Çorabatır, "Bu da sağlanırsa bir aylık Ramazan ayında iç pazarda yaşanacak daralma okulların açılacağı 19 Eylül'e kadar kapanıp artıya geçilecektir" dedi.

EYLÜL İÇİN YOĞUN TALEP

Bakanlar Kurulu'nun alacağı bir kararla 9 güne çıkması beklenen Ramazan Bayramı tatili ve okulların geç açılmasının yüksek talep yarattığını belirten Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Ramazan ayına özel fiyat politikasıyla iç piyasaya yönelik hareketlilik yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Ramazan Bayramı tatili ve okulların 19 Eylül'de açılacak olmasının tatili çok cazip hale getirdiğini kaydeden Vardar, Eylül'e ilişkin şimdiden çok yoğun bir talep olduğunu kaydetti.

Ramazan KONSERLERİ

Antalya'da Sueno Hotel Beach'te Ramazan ayı boyunca her hafta Sibel Can, Ebru Gündeş ve Altay birer konser verecek. Otel Genel Müdürü Yaşar Ersoy, tüm sezon boyunca devam eden konserlerin Ramazan ayında artı olarak kendilerine geri döndüğünü kaydetti. Konserlerin Ramazan'da müşteri tercihini etkilediğini kaydeden Ersoy, ayrıca cazip fiyat politikasıyla iç pazarda sahip oldukları müşteri potansiyelini Ramazan ayında da korumayı hedeflediklerini kaydetti.

TESETTÜR OTEL'DE FIRSAT

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde hizmet veren 'tesettür otel' Şah Inn Paradise Otel ise sezonda 120 euroya kadar çıkan fiyatlarını Ramazan ayına özel 47 Euro'ya düşürdü. "Ramazan'da tatil yapılmaz" algısını değiştirmeye çalıştıklarını belirten Otel Genel Müdürü Yusuf Yücel, ayrıca 7 gece kal 6 gece öde kampanyasıyla Ramazan ayına olan talebi canlı tutumaya çalıştıklarını kaydetti

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.