Turizmde Strateji Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokenti tarafından geliştirilip Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Isparta İli Turizm Stratejisi Eylem Planı start aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mayıs 2012 15:27
Turizmde Strateji Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokenti tarafından geliştirilip Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Isparta İli Turizm Stratejisi Eylem Planı start aldı. Tüm ilçelerin paydaş olduğu proje kapsamında Isparta'nın turizm vizyonunun orta konulması hedefleniyor.

Isparta İli Turizm Stratejisi Eylem Planı'nın tanıtımı SDÜ Konukevi'nde yapıldı. Tanıtım toplantısına Vali Yardımcısı Kadri Canan, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, bazı ilçelerin belediye başkanları ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu yaptı. Eylem Planı projesinin BAKA tarafından doğrudan faaliyet desteği kapsamında desteklendiğini belirten Ateşoğlu, projenin paydaşlarını ilin 13 ilçesinin oluşturduğunu söyledi. 2023 Türkiye Turizm Stratejisinde Göller Bölgesi'nin eko turizm bölgesi ilan edildiğini anımsatan Ateşeoğlu, “Isparta'nın turizm stratejisinin oluşturulmasına ihtiyaç var. Yapılacak beyin fırtınası toplantılarında turizm çeşitliliği konuları gündeme gelecektir. Bu toplantılara kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplumun katılımını bekliyoruz. Stratejinin ayaklarının yere basmasında katkı çok önemli. Turizm stratejisi hazırlandıktan sonra Isparta'yı nasıl marka şehir yapabiliriz? Sorusu için de bu toplantılar altyapı oluşturabilir” dedi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de bu projenin turizm sektörünün geleceğe ilişkin vizyonunun koymanın başlangıç noktası anlamı taşıdığını kaydetti. Daha organize, daha geniş katılımla bir yol haritasının belirleneceğini ifade eden Engin, “Antalya turizmde en çok bilinen güzergahlardan biri. Turist çekme bakımından dünyada 5'inci sırada ama Antalya'nın bitle turizm eylem planı yapılmamış. Biz Antalya, Burdur ve Isparta'yı kapsayan bir kuruluş olduğumuz için eylem planı oluştururken bölgesel nitelik taşımasına önem veriyoruz. Bu toplantıların ilki Antalya'da yapıldı ve paydaşlar Isparta ve Burdur bu toplantıya katıldı. Böylece Batı Akdeniz turizm strateji planı ortaya çıkacak. Katılımcı bir anlayışla eylem planı yapmak kaçınılmaz. Isparta yaşanabilirlikte ilk sıralarda. 26 kalkınma ajansı arasında yapılan resmi araştırmada BAKA'nın en mutlu yaşam bölgesinde olduğu tespit edildi. Huzurlu bir bölgedeyiz. Üniversitenin lider misyonundan yararlanarak güzel çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Isparta'dan gelen 81 projeden 23'ü destekleniyor ve bunların arasında turizm sektörü de var” diye konuştu.

SDÜ PROJELERDE ÖNDE
SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt da yeniliklerin projelerle mümkün olduğunu belirterek, “Projelerin finansal desteğe ihtiyacı var. Proje denilince akla ilk gelen üniversitelerden biriyiz. Kurum içinde 5 milyon TL projeler destek sağladık. Kurum dışında TÜBİTAK, DTP ve BAKA, destek veren önemli kuruluşlar” dedi.

BÖLGESEL KALKINMA ÖNE ÇIKTI
Vali Yardımcısı Kadri Canan da bölgesel kalkınmanın son 15-20 yılda ön plana çıktığına dikkat çekti. Canan, “Antalya, Isparta ve Burdur bölge oldu ama aralarında rekabet var. “Teşvikten Burdur yararlandı. Isparta yararlanamadı, Antalya daha iyi durumda' deniliyor. İller arasında rekabeti artıracak çalışmalar var ve bunları doğru buluyorum. Bu noktada yerle yöneticilere önemli sorumluluklar yüklendi. Isparta'nın turizmde tek başına Ankara'dan kalkındırılması mümkün değil. SDÜ'de tek başına bir şey yapamaz. Isparta turizminin geliştirilmesi için bu çalışmaya katkı sağlamak gerekiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.