Türk Dünyası Müzeyi Sevdi

Isparta Belediyesi tarafından organize edilen ve iki gün süren Uluslar arası Türk Dünyası Edebiyat ve Sanat Buluşması etkinliği çerçevesinde birde Isparta gezisi yaptılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2014 13:07
Türk Dünyası Müzeyi Sevdi

10’a yakın ülke ile birlikte Türkiye’deki değişik illerden gelen 120’ye yakın şair ve yazar Isparta’ya hayran kaldı. Misafirler en çok Belediye tarafından yapılan etnografya müzesini beğendi.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın da eşlik ettiği müze gezisinde Günaydın kısa bir açıklamada bulundu. “şehrimize gelen misafirler böyle bir binanın ve güzide eserlerin bir araya getirilmesinden çok memnun olduklarını dile getirdiler.

Sadece bugün değil bundan önce de müzemizi ziyaret edenler bana teşekkür ediyorlar. Isparta değerlerinin ön plana çıktığı ve kültürümüzü simgeleyen ve tarihimizin motiflerini simgeleyen 2500’e yakın kilim hiçbir yerde yok. Müzemiz bir edebiyattır, sanattır, şiirdir. Isparta halkı adına da böyle bir esere sahip olduğumuz için mutluyum.

Tanıtımını daha tam anlamıyla yapmadığımız halde ülkemizden ve ülke dışından bir çok misafirimiz burayı görmek için geldiğini görüyorum. Müzemiz tam faaliyete geçtiğinde ve tanıtımını da gerçekleştirdiğimizde dünya ülkeleri sadece bu müzeyi görmek için Isparta’ya geleceklerine inanıyorum” dedi.

Müze ziyaretinde bulunan şair ve yazarlarda müzeden oldukça memnun olduklarını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.