Türk Dünyasına Işık Tutuyor

Isparta Belediyesi Ergenekon Müzesinin temeli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla cumartesi günü düzenlenecek törenle atılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2017 11:16
Türk Dünyasına Işık Tutuyor

Isparta Belediyesi Ergenekon Müzesinin temeli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla cumartesi günü düzenlenecek törenle atılıyor. 400 metre uzunluğunda zigzaglı, kırma sistemle odalar şeklinde çayın her iki tarafında yer alacak müzede bin ton ağırlığında mermere işlenen Ergenekon destanı yer alacak. Belediye Başkanı Günaydın, “Ergenekon destanı, dünyada nerede bir Türk varsa onu ilgilendiren önemli bir destandır. Bu müzelerimiz Türk Devletlerine ışık tutacak, tarihe büyük damgalar vuracak” dedi.

Isparta Belediyesi Gökçay Kavşağına inşa ettiği ve içerisinde 3 binin üzerinde tarihi halı, kilim ve diğer objelerden oluşan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesinin yanı sıra iki büyük müzenin yapımına da başlıyor. Bunlardan birisi olan, 400 metre uzunluğuna sahip Ergenekon Müzesinin temeli cumartesi günü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından atılıyor. Müze zigzaglı, kırma sistemle odalar şeklinde çayın her iki tarafında yer alacak. Yeni yapılacak müze Türk mimarisinin hem çağdaş geleceği, hem de geçmişini yansıtacak. Müzede bin ton ağırlığında mermere işlenen Ergenekon destanı, Ahşap Sanat Merkezinde işlenen dünyaca ünlü ressamlara ait 3 boyutlu tablolar, Orta Asya’dan, Anadolu’ya kadar gelen Türk kıyafetlerinin mermerden işlenmiş heykelleri, ISMEK bünyesinde üretilen ve Anadolu motiflerini üzerinde barındıran ipek iplikten, ipek kumaş üzerine bayanlar tarafından işlenen değerli eserlerin yanı sıra Cumhuriyet öncesi 550 yıllık Isparta tarihi de müzede yer alacak. Isparta Belediyesi bunun yanı sıra şehri yukarından gören ve Kirazlıdere tepesi olarak da bilinen alanda Dede Korkut Müzesi ve Kafeteryası ile ilgili olarak proje hazırlıklarını da tamamlama aşamasına getirdi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bu müzelerimiz Türk Devletlerine de ışık tutacak. Bunlar Isparta’da yaşayacak, tarihe büyük damgalar vuracak. Şehrimiz gelişmiş kültür ve müzelere sahip olacak” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, cumartesi günü Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla bir dizi temel atma ve açılış törenlerinin gerçekleştirileceğini söyledi. Bu temel atma törenlerinden birisinin de Ergenekon Müzesi olacağını söyleyen Başkan Günaydın, Isparta’da tarih ve müzecilik anlamında yaptıkları çalışmalar hakkında kamuoyuna bilgiler verdi.
Isparta’ya önemli bir değer kazandıran Belediyenin Gökçay Kavşağında bulunan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesinin, her gün yüzlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ‘160 metre uzunluğunda hem düşey, hem de yatay olarak inşa edilen müze binlerce halı, kilim ve diğer tarihi değerlere ev sahipliği yapıyor’ derken, mevcut müzenin yanına 400 metre uzunluğunda bir Ergenekon Müzesi daha yapacaklarını ve bunun temelinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından atılacağını duyurdu. Günaydın, “Ergenekon destanı, dünyada nerede bir Türk varsa onu ilgilendiren önemli bir destandır. Bin ton ağırlığına sahip mermerden işlenen Ergenekon ağırlıklı bir müze inşa ediyoruz. Dünyada nerede bir Türk varsa bu müze onlarla ilgi kuracağı büyük bir kültür müzesi olacak” dedi.
Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesinin Türk tarihi ve kültürünü anlatan bir müze olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, “Müzemiz artık aranan ve gelinen bir yer oldu. Etnografya Müzemiz önemli turlara da ev sahipliği yapıyor. Müzemiz ayrıca içerisindeki çeşitlilik bakımından da tezlerin yapılabileceği bir alan oldu” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni yapılacak Ergenekon Müzesi ile ilgili olarak da bilgiler verdi. Başkan Günaydın yeni müzede bin ton ağırlığa sahip mermer üzerine Ergenekon destanının işleneceğini, Ahşap Sanat Merkezinde işlenen ünlü ressamlara ait tabloların 3 boyutlu halinin yer alacağını, orta Asya’dan, Anadolu’ya kadar gelen Türk kıyafetlerinin mermerden işlenmiş heykelleri, ISMEK bünyesinde üretilen ve Anadolu motiflerini üzerinde barındıran ipek iplikten, ipek kumaş üzerine bayanlar tarafından işlenen değerli eserlerin de müzede olacağını dile getirdi. Yine müzede bir süre önce yaptırdıkları çalışmalarla Isparta’nın tarihinin ortaya çıkarıldığını belirten Günaydın, Cumhuriyet öncesi 550 yıllık Isparta tarihinin de müzede yer alacağını aktardı.
Ergenekon Müzesi ile ilgili bilgiler aktaran Günaydın, “Yeni müzemiz Zigzaglı, kırma sistemle odalar şeklinde çayın her iki tarafında yer alacak. Böylece müze boyu 400 metreye ulaşıyor. Yeni yapacağımız müze Türk Mimarisinin hem çağdaş geleceğini, hem de geçmişini yansıtacak. Şu ana kadar hazırladığımız ve hazırlanması devam eden eserler de bu müzede yer alacak. Müzede yer alacak eserler bizim kimliğimiz, özlüğümüz, şahsiyetimiz ve varlığımız. Yani bu olaylar bir nevi bayrak demektir. Türk Bayrağı demektir. Bu Türk Bayrağı da ebedi olarak Isparta’da dalgalanacaktır. Bu müzemiz ülkemize ve dünyaya hizmet verecek. Temelini atacak olduğumuz yeni müzemizin de Isparta’mıza, ülkemize ve Dünyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.