Türk Eğitim Sen Öfkeli

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim Sen üyeleri yönetici atamalarına tepki gösterdi. Sendika üyelerinin hedefinde hükümet ve Eğitim Bir Sen vardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2014 14:07
Türk Eğitim Sen Öfkeli

MEB Tarafından yapılan yönetici atamalarında Isparta'da Türk Eğitim Sen üyesi 23 okul müdüründen sadece 4'ünün yeterli puan alabilmesinin sadece torpil ve yandaşlıkla açıklanabileceğini kaydeden Sendika Başkanı Balaban Hükümeti ve Eğitim Bir Sen'i deyim yerindeyse topa tuttu.

Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban, "İktidarın çıkardığı kanun doğrultusunda okul idarecilerinin yeniden görevlendirilebilmeleri için puanlama sonuçları ilan edildi. Isparta'da 138 okul müdürü değerlendirmeye tabi tutuldu. Bunlardan 58'i 75 puan ve üzeri alabildi. Geriğye kalan 80 okul müdürü atanabilmek için yeterli puanı alamadı. Türk Eğitim Sen üyesi 23 okul müdüründen sadece 4'ü değerlendirmede yeterli puan alabildi" şeklinde bilgi verdi.ajans32

Balaban, "Değerlendirme sonuçlarına göre; torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir" dedi.

Balaban, "Tecrübesi, bilgisi, becerisi, başarısı kamuoyunca da bilinen sendikamız üyesi yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır" görüşünü savundu.

Balaban açıklamalarında "Ey sahibinin sesi olanlar, Cenab-ı Allah hem bu dünyada hem de ahirette yaptığınız bu adaletsizliğin cezasını verecektir. Yaptığınız bu zulümler yanınıza kar kalmayacak, o gün geldiğinde, sesi olduğunuz sahipleriniz de size sahip çıkamayacaktır" dedi.

Balaban, "Bugün Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde de görüleceği gibi ülke genelinde ilk üçte yer alan bir kurumun müdürüne 46 puan takdir etmek hangi hayanın, hangi mantığın ürünüdür?" diye sordu.
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Balaban, konuşmasını; "Şu iyi bilinsin ki meydan boş değildir. Türk Eğitim Sen bu haksızlığın hesabını yapanlardan soracaktır. Mağdur olan bütün yöneticilere ve eğitim çalışanlarına bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü destek sağlanacaktır. Adalet er ya da geç tecelli edecektir. Herkes yaptığının bedelini ödeyecektir" diyerek noktaladı.www.ajans32.com

Açıklamada sık sık "Kaç İlyas Kaç, Kaç İhsan Kaç", "Kamu Sen Burada Yandaşlar Nerede" şeklinde sloganlar atıldı.

Yeni düzenlemeden önce okul müdürü olan ve düzenlemenin ardından yapılan puanlamada 49,51 puan alarak yöneticiliği elinden alınan Ömer Özdemir'de "Yazıklar olsun. Suçumuz Türk Eğitim Sen'li olmak, suçumuz çok çalışmak, suçumuz dereceler almak" diyerek tepki gösterdi.

Özdemir, kendisine dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından takdim edilen başarı plaketini de yere attı.  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum