Türk Eğitim-Sen’den Suç Duyurusu

Türk Eğitim-Sen, okul müdürlerinin değerlendirilmesiyle ilgili süreçte usulsüzlük olduğu gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli 5 idareci hakkında görevi kötüye kullanmak suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ağustos 2014 16:06
Türk Eğitim-Sen’den Suç Duyurusu

Suç duyurusunda bulunmadan önce Adliye binası önünde gazetecilere açıklama yapana Sendika Şube Başkanı Ali Balaban, "Okul müdürlerinin değerlendirilmesiyle ilgili süreç devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan puanlamaya tepkimizi ortaya koymuştuk. Bugün de bu değerlendirmede usulsüz davrananlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız. Gerek hukuki, gerek diğer konularda arkadaşlarımızın hakkını sonuna kadar aramaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlı sonuçlar elde ederiz. Sürecin takipçisi olacağız. Isparta Valiliği’ne ilgililer hakkında soruşturma açılmasına izin verilmesi konusunda dilekçemizi sunacağız" dedi.

Puan verilirken belli kriterlere göre verildiğini bu değerlendirmeler içinde idarecilerin hak ettiği bir çok kriterde puan verilmediği kanaatinde olduklarını belirten Balaban, "Tabi bu puanlamada kimlerin ne kadar puan verdiğini arkadaşlarımız bili edinme yasasına göre milli eğitim müdürlüklerinden isteyecek. O zaman ortaya çıkacak. Bizim dikkatimizi çeken bazı olaylar var. Arkadaşlarımızın yaptığı başarılı çalışmalara rağmen hiç puan verilmediğini görüyoruz. 46 puan alan arkadaşımız var. 40 puan okuldan alsa geriye kalan 6 puanı Milli Eğitim’den almış ki bunun ölçüsü bu olmamalı. 100 puan alanlar var. Değerlendirme kriterleri içinde okul yönetimi ve denetim konusunda yayımlanmış eseri vardır şeklinde bir kriter var. Biz böyle bir eseri olan arkadaşımızı duymadık. Varsa çıkıp belgelendirmesi gerekir. Yoksa da buna niye puan veriliyor. Bu kriterler okunmadan incelenmeden puan verilmiş kanaatine sahibiz. O nedenle arkadaşlarımızın bu konuda haklarını savunmak amacıyla ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

ADALETE GÜVENİYORUZ
Milli Eğitim Müdürü İlyas Can'ın 'Değerlendirmeler adil bir şekilde yapıldı' sözlerine de cevap veren Balaban, "Bu atamaları adil bulmuyoruz eğer adil bulmuş olsaydık buraya suç duyurusunda bulunmazdık. Sözleri ve açıklamaları çok farklı. Vicdanen ben bu işi layıkıyla yaptım. Ben adaletsizlik yapmadım ve herkesin kendi hakkettiği puanı verdim diyebiliyorlarsa ne mutlu onlara” dedi.

Balaban “Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun açıklama yapmıştı. Ben bu haberleri bilmiyorum ve görmedim dedi ama bir çok kişi ile ilgilendiğini de biliyoruz. Eğitim-Bir sen başkanı da dedi muhatabı biz değiliz diye. Biz zaten onları muhataba almıyoruz ama hem bir şeyler yapmak hem de yapmamış gibi göstermek iyi değildir. Biz bu işi dürüstçe yaptık diyebiliyorlarsa eğer söyleyebileceğim bir sözüm yok. Bugün bu olayı Isparta halkı biliyor. Çok düşük puan verilen müdürlerin ne denli başarılı olduklarını herkes biliyor. Bizim düşüncemize göre adaletsiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum