Türk İş 1 Mayıs'ta Ne Yapacak

Türk İş İl Temsilcisi Sadık Kaya, 1 Mayıs'ın amacının hükümete işçilerin sorunlarını duyurmak ve çözüm aramadık olduğunu belirterek, Isparta'da işçilerin alanlara çıkmayacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2014 10:37
Türk İş 1 Mayıs'ta Ne Yapacak

Türk-İş İl Temsilcisi Sadık Kaya, genel merkezden gelen talimat doğrultusunda bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ilimizde alanlara çıkılmayacağını duyurdu.

Bu konuda Türk-İş’e bağlı diğer sendika şube başkanlarıyla görüş alışverişi yaptıklarını belirten Kaya, “Diğer şubedeki arkadaşlar başka illere katılım sağlayacaklar. Örneğin İstanbul’da yapılacak olan kutlamalara katılacaklar. Bunun dışında Antalya, Bursa’ya giden arkadaşlarımız da olacak. Ancak otobüslerle değil ferdi olarak katılım sağlanacak. Kısacası bu yıl 1 Mayıs’ta Isparta’da alanlara çıkmayacağız. Kutlamalar yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi şenlik havasında geçecek. Sadece ilimizde alanlara çıkmayacağız” dedi.

AMAÇ SORUNLARI HÜKÜMETE DUYURMAK
Öte yandan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın asıl amacı hakkında da bilgi veren Kaya, “Türk-İş İl Temsilcisi olarak şimdiden herkesin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum. 1 Mayıs’ın amacı; Sorunlarımızı, isteklerimizi hükümete bildirmek ve bunlara çözüm aramaktır. Bu nedenle 1 Mayıs’ın gerek meydanlarda gerek kutlama alanlarında şenlik havasında olmasını temenni ediyoruz. Hiçbir şekilde marjinal gruplarla işçileri böl, parçala, yönet sisteminde olmayacağımızı herkese bildirmek istiyoruz. Ayrıca arkadaşlarımızın da provokatif olaylara dikkat etmesi gerektiğinin altını çiziyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.