Türk-İş ve CHP'den Asgari Ücret Tepkisi

Isparta Türk-İş ve CHP'den Aksari Ücret Tepkisi..

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2011 17:27
Türk-İş ve CHP'den Asgari Ücret Tepkisi

Hükümet tarafından açıklanan asgari ücret düzeyinin yetersiz olduğu için tepki gösteren Türk-İş İl Temsilcisi Sadık Kaya’ya CHP İl Yönetiminden destek geldi.

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan; “Ülkede asgari ücretin bu seviyede olduğu sürece piyasanın canlanmasını düşünmek akıl ve mantık işi değil. Artık ülke bir yerlerden bir yere sürükleniyor” dedi

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ve parti mensupları dün Türk – İş İl Temsilcisi Sadık Kaya’yı ziyaret etti.

“BU MAAŞLA AY SONU GELMEZ”
CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ziyarette yaptığı konuşmasında ise; “Asgari ücret konusunda yaptığınız değerlendirmeyi gazetelerde okudum. Değerlendirmenize içtenlikle katılıyorum. Gerçekten de insanların bu maaşla ay sonunu getirmeleri mümkün değil. Ülkede asgari ücretin bu seviyede olduğu sürece piyasanın canlanmasını düşünmek akıl ve mantık işi değil. Artık ülke bir yerlerden bir yere sürükleniyor. Hepimizde bu ülkeye bir bedel ödeyerek buralara gelmişizdir. Ziyaretimizin sebebi değerli başkanlarımızın görüşünü alarak bu kaos ortamından nasıl çıkabiliriz, fikir alışverişi için bugün buradayız” dedi.

 ISPARTA VE ÜLKE ÇOK MAĞDUR EDİLDİ
Yaşadığımız şehir ülkemizin aynasıdır diyen Başkan Erdoğan; “Ülkemiz hem ekonomi olarak hem de siyasi olarak sıkıntı içerisindedir. Ülkede siyasi bir bunalım var. Siyasi bunalım ekonomiden daha fazla düşündürülüyor” diye konuştu

“8 YILDIR KÖTÜYE SÜRÜKLENİYORUZ”
Eğer ülkede bir rejim tehlikeye girdiyse yargı bağımsızlıktan çıktıysa sıkıntı esas orada başlıyor diyen Erdoğan; “Ekonomi ne kadar güçlü ve refah olursa olsun eğer özgürlüğünde, yargıda endişen var ise ülkede huzur bulamazsın. İnsanları düşündüren noktada budur. Ülkenin gerçekten sorunu fazladır. Siyaset yapmak güzeldir, ama doğruları söylemek zorundayız.
Ülke 8 yıldır hepimiz kötüyü sürükleniyor. Bir yerde eğer belirli çoğunluk yoksuzluk çekiyorsa, yüzde 5 kişi rahat yaşıyorsa ilerde o insanları rahat yaşatmazlar” diyerek sözlerine son verdi

Türk İş İl Temsilcisi Sadık Kaya ise: “Asgari ücret açıklandı. Beklentilerimizin çok çok altında oldu. Sayın Başbakan her fırsatta yeterli olmadığını her fırsatta simit bile alınamayacağını söylüyordu. İktidara gelmeden söylüyor ve dile getiriyordu. Sayın Başbakan güzel hitap yapıyor, güzel konuşuyor. Herkesi de kandırdığını sanıyor. Isparta için buraya geldiğinde Sümer Halıya 600 yataklı hastane hediye ediyorum diyor. Zaten Isparta’da 650 yatak var. Bize şey vermiyor ki, bizden bir şeyler alıyor ve bizde buna alkışlıyoruz. Yani anlamak mümkün değil. Üretmeden, tüketmek bir yere varılamaz. Biz üretmeden, tüketen bir toplum olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Bakıyorum piyasaya piyasada canlılık var. Fakat yok. Asgari ücretten sonra enflasyon açıklandı. Sıfır noktalarda” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum