Türk Kadınlar Birliği Üyeleri Isparta'da Buluştu

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 77.yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlamalar kapsamında Türk Kadınlar Birliği`ne üye 400 kadın Isparta`da buluştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2011 10:42
Türk Kadınlar Birliği Üyeleri Isparta'da Buluştu

Vali Memduh Oğuz tarafından kadınların onuruna verilen akşam yemeğine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dahil, Türkiye`nin dört bir tarafından Isparta`ya gelen kadınlara hitap eden Bakan Şahin, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının o günkü büyük vizyonuna işaret ederek kadınlara "Biz geliyoruz" mesajı verdi. Şahin "Birçok dünyada kadının adı yokken Türk kadını nasıl savaşta erkeğinin yanındaysa aydınlanma projesinde nasıl yer aldıysa parlamentoda da kadının duygusal zekası bakış açısı vardı. Bu büyük bir liderlik istiyordu, takım çalışması ruhu istiyordu. 34`lerin dünyasınabaktığınız zaman ne kadar büyük bir vizyon istediğini de görüyoruz. O gün o iradeyi gösteren Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugün değişen ve gelişen dünya düzeninde cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.Biliyoruz ki kadın olmadan demokrasi olmaz, kalkınma olmaz, biliyoruz ki tek bacaklı atlet koşamaz, tek kanatlı kuş uçamaz. Kalkınacaksak ülkenin yarısının potansiyelini yok sayamayız. Top yekün kalkınmayı başarmamız lazım" dedi.

Nimette ve külfete eşit Türkiye istendiği belirten Bakan Şahin, "Bunun için mücadele ediyoruz. Fırsat eşitliği istiyoruz. Siyasette katılım istiyoruz. Neden 1934`de yüzde 4 gibi bir temsil arpa boyu ilerlemedi. Yüzde 14`e bütün partilerin katkısıyla ulaştık. Bir cinsin hakkını arayabilmesi için yüzde 30`lara çıkması lazım. Ha gayret* Bu salon, bu enerji, bu heyecan bunun göstergesidir diyoruz. Kadınlar geliyor. Erkeklerin bu alanda dikkatini çekmek istiyoruz" diye konuştu. Bakan Şahin konuşmasını şöylesürdürdü: "Türkiye`nin Cumhuriyetin 100.yılındaki ekonomik kalkınmada dünyanın 10`ncu büyük ülkesi olacağını iddia eden Bakan Şahin, "Olabiliriz, belki 2023`den daha önce olabiliriz. Dış dünyaya baktığımız zaman bütün istatistikleri yerle bir edebiliriz. Ekonomik kalkınmayla ileri demokrasiye ulaşabiliriz. Güçlü toplum güçlü kadınla olur. Güçlü toplum engellesine sahip çıkan iradeyle olur. O yüzden biz 10 yıldan beri bu iradeyle yolumuza devam ediyoruz. Cumhuriyetin bütün kazanımları yüreğimizde hissederekilerliyoruz. Lider ülke olmak istiyoruz. Onun için de kadının sorun olmadığı çözüm olduğu bir Türkiye için el ele vermeye hazır mısınız diyorum?" Aynı programda konuşan Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman ise Türkiye`nin dört bir yanından Isparta`ya gelen birlik başkanlarına mücadele mesajı verdi. Uğurman "Kadına fırsat eşitliği mücadelemizde en çok Anadolu bizimle birlikte. Bu mücadeleyi Anadolu`ya yaymaktan mutluyuz" dedi.

Vali Memduh Oğuz ise Isparta`daki bu birlikteliğin bir tesadüf olmadığını söyledi. Vali Oğuz, birlik üyesi kadınlara Isparta`da bugün başlatılan `Gülen Yüzler` projesini kısaca tanıtıp kadına şiddet hattının Türkiye`de bir ilk olarak faaliyete geçtiğini söyledi.

Konuşmaların ardından TKB Genel Başkanı Uğurman tarafından Bakan Şahin`e kolye hediye edilirken, Süleyman Demirel Üniversitesi Akademik Orkestrası`nın müzik dinletisi eşliğinde yemek programına geçildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, daha sonra Isparta`dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.