Türk Kızları Isparta'da Asker Oluyor

CİNE 5'te yayınlanacak yarışma programında mekan olarak Eğirdir ilçesi seçildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2011 12:06
Türk Kızları Isparta'da Asker Oluyor

Özel bir televizyon kanalına yapımcı Gül Altın tarafından hazırlanan yeni bir yarışma programında, Türkiye'nin çeşitli illerinden 40 genç kız özel oluşturulan bir askeri birlikte, Türk erkeklerinin gördüğü askeri eğitimden geçerek 105 gün boyunca askerlik yapacak. Komutanlar arasında ünlü isimler de yer alacağı belirtildi.

Televizyon dünyası yeni bir yarışma programıyla tanışmaya hazırlanıyor. Yapımcı Gül Altın tarafından geliştirilen projeyle Türkiye'nin çeşitli ilerlinden seçilen kızlar askere alınacak. Özel oluşturulan bir askeri birlikte, Türk erkeklerinin gördüğü askeri eğitimden geçecek olan 40 bayan 105 gün boyunca askerlik yapacak. Şafak 105 isimli yarışma programının yönetmenliğini Celal Çimen üstlendi. CİNE 5'te yayınlanacak yarışma programında mekan olarak Eğirdir ilçesi seçildi. Özel şartlarda oluşturulmuş birlikte yarışmacılar için askeri bir birlikte eğitim için gerekli her türlü materyal olacağı belirtildi.

Programın sunuculuğunu Vatan Şaşmaz ve Yeliz Şar yapacak. Jüri ise sinema sanatçısı Sümer Tilmaç, Sinan Albayrak, İclal Aydın ve emekli bir komutandan oluşacak. Ayrıca her hafta ünlü bir isim jüriye konuk olarak çağrılacak.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER

Acemi bayan askerlerin komutanları da ünlü isimlerden oluşuyor. Birliğin karargah komutanı aynı zamanda programın creative yönetmenliğini üstelenen ünlü tiyatrocu Selahattin Taşdögen. Oyuncu Arzu Yanardağ'ın teğmen olarak kızlara kök söktüreceği yarışmada, şarkıcı Hilal Cebeci ile oyuncu Nevin Yılmaz Taşdöğen astsubay rütbesi takacak. Emret Komutanım dizisinden tanınan oyuncu Arda Kural teğmen, yine ayın dizide başçavuş rolünü oynayan Naci Taşdöğen uzman çavuş olacak. Oyuncu Deniz Sipahi'nin de hemşire çavuşu görevinde olacağı belirtildi. Birlikte askeri eğitimde uzman emekli askerlerin de acemi bayanlara eğitim vereceği ifade edildi.

ŞINAV, CEZA, NÖBET HERŞEY VAR

Televizyon dünyasında çığır açmaya hazırlanan programı Isparta'da tanıtan yönetmen Selahattin Taşdöğen, Türkiye'de böyle bir yarışmanın ilk defa yapılacağını açıkladı. Yarışmanın, 40 bayan askerin eğitildikten sonra en yüksek puanı alan adayın ödüllendirilmesini kapsadığını kaydeden Taşdöğen, yarışmanın içeriğine ilişkin şu bilgileri verdi: "Türkiye'de seçilen bayan yarışmacı arkadaşlar, erkek askerlerin aldığı eğitim neyse üç buçuk ayda bu eğitimi alacak. Bunun sonucunda başarılı olan yarışmacı büyük ödülün sahibi olacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Erzurum, Diyarbakır ve İzmir'de sağlık koşulları elveren 20-28 yaş arası bayanlar ön elemeden geçirilecek. Seçilecek 40 kişi nizamiye kapısından girecek kendilerine askeri elbiseleri verilecek ve eğitime başlanacak."

Türk kızlarının askerliğin nasıl olduğunu deneyeceğini anlatan Taşdöğen, şunları söyledi:

"Burada meşakkatli bir eğitimden geçecekler. Emekli askerler nezdinde yetiştirilecekler. Gece nöbetleri, koğuş nöbetleri, yat, kalk, sürün, şınav olacak. Cezalar verilecek. Adaylar gösterdikleri performanstan puan alacaklar. Dayanıklılıkları ölçülecek. Belki sakatlananlar olacak. Çünkü zorlu etaplar var. Birlik içindeki oyuncu komutanların, jürinin ve SMS'lerle gelen puanların ortalaması alınacak yarışma sonunda en yüksek puanı alan birinci olacak. Birlik 24 saat gözetim altında olacak. Askeri disipline uyamayanlar eksi puan alacaklar.

Haftanın her günü 20'şer dakika eğitim alanından görüntüler kanalda yayınlanacak. Ayrıca, internetten 24 saat yayın yapılacak. Cumartesi akşamı canlı yayın olacak. Birliğin reviri var. 24 saat görevli sağlık ekipleri olacak ve ambulans bulundurulacak. Nöbetçi kuleler yapılacak dışarıdan kimse giremeyecek."

ISPARTA'YI TANITMAK İSTEDİM

Programın yapımcısı Gül Altın, bayanların çok sayıda zor işlerde başarılı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Neden onlar da askerlik yapmasın diye düşündüm ve bu projeyi hazırladım. Ispartalı olduğum içinde yarışmanın burada yapılması istedim. Isparta'nın her şekilde gündeme gelmesini istedim. Yarışmayla ilgili olarak Vali beyle, Belediye Başkanı ve Esnaf Odaları Başkanıyla görüştüm. Kendileri destek vereceklerini bildirdiler."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.