Türk Lirası Simge Tanıtımı Ertelendi

Merkez Bankası, Türk Lirası'nın simge tanıtımını ileri bir tarihe erteledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 14:01
Türk Lirası Simge Tanıtımı Ertelendi

Merkez Bankası, Türk Lirası'nın simge tanıtımını ileri bir tarihe erteledi. Bugün yapılması planlanan tanıtımın ertelenmesinde simgenin farklı bilgisayar ortamlarından güvenli bir şekilde gösterimine ilişkin teknik çalışmaların devam etmesinin yattığı belirtildi.

Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada : "Bankamız tarafından Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması" sonuçlarının açıklanması ve TL Simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımının 22 Şubat 2012 Çarşamba günü saat 15.30'da Ankara'da Bankamız İdare Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenecek bir basın toplantısı ile yapılacağı 21 Şubat 2012 tarih ve 2012-13 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulmuştu. Ancak, TL Simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli bir şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmaların tamamlanabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğundan, söz konusu toplantı ileri bir tarihe ertelenmiştir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.