Türk Milleti İle Sorununuz Ne?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, Kızılay Sodası’nın üzerindeki Türk yazısının kaldırılmasını eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2014 11:15
Türk Milleti İle Sorununuz Ne?

Şenol, “Geçmişte kurumlardan kaldırılan TC yazısı şimdi de sodaların üzerinden kaldırılıyor. Biz CHP olarak bu duruma en kısa sürede eylem yaparak tepki göstereceğiz. Kızılay Sodadan Türk ifadesinin kaldırılması mark değerine de büyük zarar veriyor” dedi.

Türk Kızılay Sodası’nın üzerindeki Türk yazısının sessiz sedasız kaldırıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Ak Parti’nin nereden cesaret aldığını bilmiyoruz. Fakat geçmiş dönemlerde TC yazısı kaldırılıyordu. Demek ki geçmişten ders almamışlar. Karayollarından da TC ibaresini kaldırmışlar. Sadece Karayolları Müdürlüğü diye yazıyor.

Benim anlamadığım vatandaşın buna tepki göstermemesi. Bugün bu duruma tepki gösteren başta CHP olmak üzeri bir de Atatürkçü Düşünce Derneği var. Bunun Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünüp parçalanma projesi olduğunu düşünüyorum. Biz buna karşı Isparta’da tekrar eylem yapmayı da düşünüyoruz. Karayolları Müdürlüğü’nün önünde düzenlemeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Vatandaşın kendi kimliğine sahip çıkması gerektiğini dile getiren Şenol, “Bizler kendi kimliğimize sahip çıkmazsak eğer, başkaları gelir bizim tepemize çıkar. Ayrıca Afyon’un da buna tepki göstermemesini çok yadırgıyorum. Kızılay firmasının önünde eylem yapmaları gerekirdi. Biz CHP olarak duyarlılığımızı gösteriyoruz. En kısa zamanda da bu ibarenin kaldırılmasını eylem yapacağız.” ifadelerini kullandı.

TÜM ANALİZLER NASIL OY KULLANILDIĞINI GÖSTERİYOR
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın’ın kendilerine yönelik yaptığı açıklamaları da eleştiren CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “MHP il Başkanı bir açıklamada bulunmuş. Lütfi hocamızın Bakkallar ve Bayiler Odası’nın Genel Kurulu’ndaki ‘MHP’ye oy yok’ sözünden yola çıkarak çok basitçe bir eleştiride bulunmuş. Kimin kime oy verdiğini nereden bilecek diye bir takım sözler sarf etmiş. 2009 yılındaki seçimin özel şartlarını bilmeyen bir il başkanı ancak böyle bir sonuç çıkarabilirdi. Bütün analizler 2009 yılında nasıl oy kullanıldığını gösteriyor. MHP İl Başkanı aklı sıra hocamızı küçültmeye yönelik açıklamada bulunmuş. Kendisi belediye başkan adayı mı yoksa milletvekilliğine mi hazırlanıyor gibisinden. Ben bu açıklamaları bir utanç olarak görüyorum.” diye konuştu.

ÖNCE KENDİNİZE BAKIN!
MHP’de Belediye Başkan Adayı’nın belirlenmesinde İsa Yalçın’ın etkisiz kaldığını dile getiren Vedat Şenol, “Kendisi mevcut belediye başkanını desteklemiyordu. Farklı aday arayışına girmişti. Fakat Genel Başkan Devlet Bahçeli, burada katıldığı bir toplantıda Günaydın’ı aday göstermesi sonucu herkesi şok etmişti. Sonra da bir açıklamada bulunarak, “Demek ki diğer arkadaşlara daha sıra gelmemiş.” demişti. İsa Beye düşen görev Genel Merkezde itibar görmüyorsa istifa etmesiydi. İsa Beyin önce kendi aday belirleme süreçlerine bakması gerektiğini ve ona göre açıklamalarda bulunması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum