Türk Milleti Şehitlerden Memnun Görünüyor

Türk Milleti Şehitlerden Memnun Görünüyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2016 10:28
Türk Milleti Şehitlerden Memnun Görünüyor

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan askerlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Artan şehit haberlerine halkın sustuğunu ve korkutulduğunu söyleyen İrez, 7 ayda 275 şehit verildiği halde vatandaşların sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda hemen her gün gelen şehit haberlerine halkı bir tepki göstermemesini eleştiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez “Bir kişi en fazla kaç kere kandırılabilir. Koca devlet her defasında ateşkes ilan edildi diyerek kandırılıyor. Bu ateşkes döneminde güçlenen terör örgütü tekrardan eylemlere başlıyor. Bu kadar cahil bir devlet olamaz. Terörü dağda bitiremediler, şehre indirdiler. Şimdi de şehirde temizlemeye çalışıyorlar. Türk devleti bu kadar aciz mi ki başındakileri bulup gereğini yapamıyor” ifadelerini kullandı.

‘ASKERİN VE POLİSİN GÖREVİ ÖLMEK DEĞİL’
7 ayda yaklaşık 275 şehit verildiğini açıklayan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez “ Bu şehitlerimizin yaklaşık 100 yetimi çıkar. Türk milletinin kalbi taşlaşmış. Şehit haberlerini izlemiyorlar bile. Yurtdışından keskin nişancılar gelip askerimizi, polisimizi vuruyor ve halkımız bunu sorgulamıyor. Toplum susturulmuş, korkutulmuş. O kadar korkmuşuz ki başımıza gelmediği sürece sesimizi çıkarmıyoruz. Şehit cenazelerinde bile sadece canı yanan konuşuyor. Şehit haberlerine ulusal televizyon kanalında 1 dakika bile ayırmıyorlar. Magazin haberlerine 3-5 dakika ayırıyorlar. Bu şehitlerimiz bu kadar mı değersiz? Ölenler bizim evladımız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum