Türk Sağlık – Sen’de Yönetim Değişti

Türk Sağlık – Sen’de Yönetim Değişti

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2017 16:04
Türk Sağlık – Sen’de Yönetim Değişti

Isparta Türk Sağlık Sen'in Cumartesi günü gerçekleştirilen olağan genel kurulunda iki liste yarıştı. Yapılan seçimler neticesinde Mümtaz Kamil Durak’ın listesi 55 oy alırken, mevcut başkan Hayati Yıldız ise 46 oyda kaldı. 

Kamu – Sen’e bağlı Türk Sağlık - Sen kongresi gerçekleştirildi. Öğretmenevi Konferans Salonunda önceki gün yapılan 6. Olağan Genel Kurulda ilk olarak divan teşekkül ettirildi ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Genel kurul toplantısında; Türk Sağlık – Sen Genel Merkez yöneticileri, Türkiye Kamu - Sen  Isparta Şube Başkanı Ali Balaban ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Genel kurulda konuşan Kamu – Sen İl Temsilcisi Balaban, sağlık çalışanlarının ekonomik kayıpları ile geçinemez hali gelmelerinin en önemli nedeninin yetkilendirilen sendika olduğunu belirterek, bunların diğer sorunlarında kronikleşmesine neden olduğunu söyledi. Sağlıkta önemli sorunların olduğuna işaret eden Balaban; “Sağlıkta yönetim sistemi ile yap boz gibi oynanmakta bununda faturası hala ve ısrarla çalışanlara çıkarılmaktadır. Altı yıl önce tüm uyarılarımıza rağmen sağlıkta 3 başlı yönetime geçilmiş ve bu bir reform olarak sunulmuştu. Biz 6 yıl önce bunun yanlış olduğunu söyledik. Tarih bizi haklı çıkardı. Bakanlık sağlık personeli arasında yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi için üzerine düşeni yapmalı, çalışanlar içinde olumlu bir adım atmalıdır" dedi.  

Kongrede daha sonra, sendikanın faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir – gider cetvelleri okunarak genel kurula ibra edildi ve kabul edildi. 

DURAK: 55 – YAZICI: 46 OY

Kongrede son olarak seçimlere geçildi ve iki listenin yarıştığı seçimler neticesinde Mümtaz Kamil Durak’ın listesi 55 oy alırken, mevcut Başkan Hayati Yazıcı ise 46 oyda kaldı. 

İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU 

Yapılan seçimle göreve getirilen Mümtaz Kamil Durak, Türk Sağlık – Sen’in yeni Isparta Şube Başkanı oldu. Buna göre; Mümtaz Kamil Durak’ın listesi şu isimlerden oluşuyor: Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak, Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Türkön, Şube Başkan Yardımcısı Zeki Özdemir, Şube Başkan Yardımcısı, Hayrettin Çiçen, Şube Başkan Yardımcısı Birol Kırmızı, Şube Başkan Yardımcısı İlker Özdoğan ve Şube Başkan Yardımcısı Ayşe Çelik.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.