Türk Siyasetinde Çeyrek Asır

Isparta’nın tanınmış gazetecilerinden Cüneyd Oktay’ dün Isparta IYAŞ Parkta ‘Türk Siyasetinde Çeyrek Asır’ adlı fotoğraf sergisini açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2013 12:35
Türk Siyasetinde Çeyrek Asır

Fotoğraf sergisinde Türk siyasi hayatının farklı dönemlerinde, Isparta’da çekilmiş birçok siyaset adamının fotoğrafları sergileniyor.

Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Mehmet Or, CHP ve MHP İl Başkan ve yöneticileri, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, IYAŞ Park yöneticilerinin de katıldığı sergide aynı zamanda Meryem Albayrak Anadolu İletişim Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri ve çok sayıda davetli bulundu.

Sergiyi gezdikten sonra konuşan Vali Oğuz duygulandığını belirtirken serginin Isparta sosyal hayatında önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.

Oğuz; “Fotoğraflar beni hüzünlendirir. Fotoğraf hatıradır fotoğrafta olan iş geçmiş demektir. Keşke mümkün olsa da geleceği çekebilsek ne kadar isterdim bir gün gelecek fotoğraf sergisini gezmeyi. Allah böyle bir şeyi lütfetse. Fotoğrafı şuan çeksek bir kenara koysak daha sonra baktığımızda o mazi olur. Fotoğrafa bakmak maziye bakmaktır. Beni de maziye bakmak hüzünlendirir. Mazi aynı zamanda geçmişte kaybettiklerimizi geçmişte bıraktıklarımızı hatırlatır.

Önce annemizi babamızı yakınlarımızı kaybettiklerimizi hatırlarız. Sonra Milli tarihimizde gururumuz olanları mesela Peygamberimizi hatırlatır. Milli tarihimiz var Atatürk var Fatih var Yavuz var. Yani ne yaparsanız yapın hangi güzel neşeli hatırayı hatırlarsanız hatırlayın hüzün var. Bir büyük zat şöyle der; ‘ızdıraplar kaybedildiği zaman mutluluğa dönüşür’. Izdıraplar kaybedildiği zaman fotoğraflar eğer mutlu bir dönemim hatırası ise ah o güzel günler dersiniz.

Izdıraplar hatırası ise örneğin bir ameliyat sonrası çekilmiş fotoğraf ise çok şükür geçti dersiniz. Bugün buradaki fotoğraflarda da içinde vefat edenler var, saltanatta olanlar var. Fotoğraflarda İsmail Cem İpekçi var. Hangi kademelerde nerelerdeydi ama şimdi yok. Rahmetli Rauf Denktaş’ı gördüm yakınlığım vardı. Görünce duygulandım. Çocukları gördüm şimdi büyümüşler. Fotoğraflar beni duygulandırdı. Cüneyd Oktay’ın sergisi Isparta’nın sosyal hayatına güzel bir etkinliktir. Çok memnun oldum.”dedi.

Gazeteci Cüneyd Oktay’da sergide Türk siyasetinin çeyrek asrını yansıtmaya çalıştığını kaydederek “Fotoğraf çağa tanıklık eden en önemli olgudur” ifadelerini kullandı.
Fotoğraf sergisi14 Nisana kadar IYAŞ Parkta sergilenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum