Türk Tankından efsane konuşma

Türk Tankından efsane konuşma

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2018 09:17
Türk Tankından  efsane konuşma

Minderin efsane ismi, “Türk tankı” lakaplı, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Pazar günü düzenlenen Isparta Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde yaptığı konuşmada anlamlı mesajlar verdi.

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu, Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi, “Türk tankı” lakabı ile tanınan minderin efsane ismi Mahmut Demir geçtiğimiz Pazar günü 4.’ncüsü düzenlenen Isparta Yağlı Pehlivan Güreşlerinde yaptığı konuşmada kendisini dinleyen on binlerce insanı hayran bıraktı.

Konuşmasına, Isparta’da olmaktan büyük bir keyif aldığını belirterek başlayan Mahmut Demir, “Çalışkan, sporu seven, liyakatli, üzerine kitap yazacağımız bir beyefendi, bir belediye başkanını seçtikleri için Ispartalıları tebrik ediyorum dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın elinden tablosunu alan Mahmut Demir, halıya işlenen resmin çekildiği tarihte yaşadığı bir anısını da güreş severlerle paylaştı. Demir, “Bu resmi Amerikalı bir gazeteci çekmişti. O gazeteci bana “bizim sporcumuzun sırtına oturdunuz ayıp değil mi?” dediğinde –o zaman Cumhuriyetin 71.’nci yılı idi- ‘siz 71 yıldır Türk ve İslam aleminin sırtında oturuyorsunuz ben 3 saniye oturunca zorunuza mı gitti’ demiştim” dedi.

Demir son olarak Isparta’nın 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel ve gülü ile dünyaya tanıtıldığını ve kendisinin de Isparta’yı bugüne kadar bu şekilde hatırladığını belirterek, “Bundan sonra da Isparta’yı Yusuf Ziya Günaydın’dan ve onun düzenlediği güreşlerden hatırlayacağız” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.