Türk Telekom’dan ‘Tadımlık’ İnternet

Türk Telekom, Lokum adını verdiği ‘tadımlık’ internetle buluşturacak. Lokum kapsamında ücretsiz internet bağlantısı ve modem sağlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2012 14:29
Türk Telekom’dan ‘Tadımlık’ İnternet

Türk Telekom, ev ve iş telefonu kullanıcısı olup internet hizmetinden faydalanmayan 6.4 milyon abonesini internetle tanıştırmak için Lokum adını verdiği ‘tadımlık’ internetle buluşturacak. Lokum kapsamında ücretsiz internet bağlantısı ve modem sağlanacak. Saati 1 lira, günlüğü 2 lira olan Lokum’un bedeli ise telefon faturasına yansıtılacak.

Türk Telekom, bugünden itibaren perakende internet hizmeti vermeye başlıyor. Ev ve iş telefonu kullanıcısı olup internet hizmetinden faydalanmayan 6.4 milyon abonesini Lokum adını verdiği ‘tadımlık’ internetle buluşturmayı hedefleyen Türk Telekom‘un müşterileri, Lokum hizmeti kapsamında ücretsiz internet bağlantısı ve modemin yanı sıra Lokum internet sitesinden ücretsiz faydalanabilecek. Saati 1 TL, günlüğü 2 TL olan Lokum’un bedeli telefon faturasına yansıtılacak. Yani sürpriz faturalar olmayacak. Şimdilik aylık internet hizmeti verilmeyecek ancak önümüzdeki dönemde bu yönde de çalışmalar gündeme gelebilecek. Amaçlarının internet pazarını büyütmek olduğunu söyleyen Türk Telekom CEO’su K. Gökhan Bozkurt, ”Çalışmalarımızı içinde var olduğumuz topluma hizmet etmek ve değer katmak amacıyla yürütüyoruz. Lokum adını verdiğimiz yeni hizmetimizle 6 yıl aradan sonra perakende internet pazarına kuvvetli bir giriş yapıyoruz. Geniş bir kitleyi internetle tanıştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Lokum’un hem sektörü büyüteceğini hem de penetrasyonu arttıracağını kaydeden Bozkurt, “Bu proje sadece Türk Telekom açısından değil Türk toplumunun bilgi toplumuna dönüşmesi anlamında çok önemli bir proje” diye konuştu.

Bozkurt, “TTNET’i satıp siz mi internet hizmeti vereceksiniz” şeklinde bir soruya ise “TTNET güzide bir şirketimiz ve satmaya niyetimiz yok. Ona rakip olmak gibi bir durumumuz da yok. Amacımız internet pazarını büyütmek. Lokum da dönüm noktası olacak” cevabını verdi. 6 yılda 10 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptıklarını söyleyen Gökhan Bozkurt, 2011’deki yatırımlarının 2.2 milyar TL’yi bulduğunu anlattı. Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan da Lokum projesi üzerinde 1 yıl çalıştıklarını belirterek, “6.4 milyonluk bir potansiyel kesimi internetle tanıştırmayı amaçlıyoruz. Bu kesimin içinde internetle hiç tanışmamış olanlar, çocuklarına veya torunlarına internet almak isteyenler, yazlıkçılar var” dedi.

Taahhüt yok, modem ve Lokum sitesi ücretsiz

- Hizmetten yararlanmak isteyenlerin telefon hatları ücretsiz olarak internet bağlantısına hazır hale getiriliyor.

- İnternet için gereken kablosuz modem de ücretsiz. Kullanıcılar herhangi bir taahhüt, sözleşme veya ücret istenmeden internetten yararlanmaya hazır hale getiriliyor.

- Haber, spor, magazin, kadın ve aile, finans, eğlence, fırsat ve indirim gibi farklı kategorilerde bilgi ve haberin yer aldığı Lokum sitesi de ücretsiz olacak. Yani Lokum abonesi bu siteye internete herhangi bir ücret ödemeden bu siteye bağlanabilecek.

- İhtiyaç duyduğunda interneti satın almak isteyenler saatlik 1 TL, günlük 2 TL fiyatla 1 Mbps hızla internetten faydalanabilecek.

- Kalan süre bilgilendirmesi, paket bitince otomatik kapanma özellikleri sayesinde kontollü kullanım imkanı sunulmuş olacak.

- Lokum hizmetinde kullanılan internet kadar ücret müşterinin telefon faturasına yansıtılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji