TÜRKAK Isparta’yı Akredite Etti

Isparta Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü: “Isparta Valiliği çevre ölçüm ve analiz laboratuvarı Türkak tarafından akredite edildi” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2011 11:49
TÜRKAK Isparta’yı Akredite Etti

Isparta Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü: “Isparta Valiliği çevre ölçüm ve analiz laboratuvarı Türkak tarafından akredite edildi” dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermekte olan Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarında 2003 yılından itibaren Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde atık su analiz ve ölçümleri yapılmaktadır.

Konuşa ilişkin olarak açıklamada bulunan Çevre ve Orman İl Müdürü Büyükküpçü: “Laboratuvarımızda izleme ve kontrol amaçlı olarak KOİ, BOİ, Ph, AKM, Yağ ve Gres, Çözünmüş Oksijen ve Elektriksel İletkenlik parametrelerinin ölçüm işlemleri titizlikle yürütülmektedir. Laboratuvarımızda yapılan ölçüm ve analizlerin ulusal ve uluslararası kabul görmüş standartlara uygunluğunun sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında; Müdürlüğümüz Ölçüm ve Analiz Laboratuvarı Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından14 Temmuz 2011 tarihinde akredite edilmiştir. Akreditasyon Sertifikası kapsamında; Ph, Çözünmüş Oksijen, Askıda Katı Madde, Elektriksel İletkenlik parametreleri akredite edilmiştir. Atıksu analizleri konusunda İlimizde ve Bölgemizde Kamu Laboratuvarları arasında akredite olan tek Laboratuvar olması nedeniyle, Laboratuvarımız bölgemize hizmet verebilecek duruma getirilmiştir. En yüksek kükürtdioksit ortalaması Bolu’da, partiküler madde ortalaması ise Düzce’de gerçekleşti. 2009 yılı Kasım ayında kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri sırasıyla Bolu, Edirne, Bitlis, Nevşehir ve Yozgat’tır. Aynı dönemde partiküler madde (PM10)(1) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise Düzce, Bolu, Çorum, Kütahya ve Denizli’dir.

Partiküler madde ortalamalarında sınır değer ve uyarı eşiği aşıldı. 2009 yılı Kasım ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen SO2 ortalamaları incelendiğinde, Kısa Vadeli Sınır (KVS) Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmamıştır. Aynı dönemde PM10 ortalamaları incelendiğinde, KVS Değeri ve İlk Seviye Uyarı Eşiği Afyonkarahisar, Balıkesir, Bolu, Çorum, Denizli, Edirne, Isparta, Kütahya, Manisa, K.Maraş (Elbistan), Mardin, Sakarya, Iğdır, Osmaniye ve Düzce’de aşılmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.