Türkçe Olimpiyatları 2 Haziran’da

Isparta, 2 Haziran 2013 tarihinde yapılacak olan ‘Türkçe Olimpiyatları’na hazırlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2013 14:12
Türkçe Olimpiyatları 2 Haziran’da

Bu kapsamda Vali Memduh Oğuz başkanlığında tarafların katılımıyla Valilik Gül Salonunda hazırlık toplantısı yapıldı.

2 Haziran’da Isparta’da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatlarına 20 ülkeden 70 öğrencinin katılacağını belirten Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Keskin; “Geçen yıl öğrenciler ilimizden ayrılırken memnuniyetlerini ifade etmişlerdi. Bu yılda inşallah aynı memnuniyet içerisinde hem ülkemizin hem de Isparta’mızın tanıtılmasına katkı sağlayacaklarına inanıyoruz” dedi.

Toplantıda konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Memduh Oğuz ise, Isparta’nın Türkçe Olimpiyatlarına en iyi şekilde ev sahipliği yapacağını belirterek şunları söyledi; “Türkçe Olimpiyatları Isparta’mızın sesini dünyanın her tarafına duyurdu. Geçen yıl 41 vilayette gerçekleştirilen etkinlikler içerisinde benim tespit ve duyumlarıma göre en iyi organizasyonlardan bir tanesinin de Isparta’da yapıldı şeklinde oldu.

Geçen sene yaklaşım şuydu; bu Isparta’nın bir faaliyetidir ve Isparta hep birlikte ev sahibidir. Bu doğrultuda bütün kamu kuruluşları, başta Isparta Belediyesi olmak üzere yerel yönetimler ev sahipliği yaptı. Üniversitemizden çok ciddi destek gördük. Bütün bunların üzerine Isparta’nın zenginliklerini dünya tarafından bilinmesini isteyen sivil toplum örgütlerini de bu sene organizasyona dâhil edeceğiz.

Heyecanla ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Çünkü gördük ki sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde bu organizasyondan söz ediliyor. Latin Amerika’ya gittiğimizde, Japonya’ya gittiğimizde geçen sene Isparta’daki Türkçe Olimpiyatlarından söz edildiğini gördük. Bu Isparta için altın değerinde bulunmaz bir nimet. O bakımdan bu sene daha da sıkı tutacağız ve Isparta’nın tanıtımına destek sağlamak isteyen herkesi organizasyona dâhil edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum