Türkçe Olimpiyatları Bitti Mi?

AK Parti Hükümeti ile Fethullah Gülen Cemaati arasındaki sert taştırma sürerken, gözler birkaç yıldır Isparta’da da düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına çevrildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mart 2014 12:44
Türkçe Olimpiyatları Bitti Mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümete kumpas kurulduğunu ileri sürerek, kurulan kumpasın arkasındaki güç olduklarını söylediği Fethullah Gülen cemaatinin bir organizasyonu olan Türkçe Olimpiyatları'nın bu sene kendileri için bittiğini belirtti.

Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin büyük desteği ile yapılan Türkçe Olimpiyatları bu sene yapılacak mı?

O DEFTER KAPANDI
Fethullah Gülen'in 1999 yılında Türkiye'den kaçıp gittiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Vatanım diyor vatanına gelmiyor. 2 yıl önce kendisi davet yaptık. Onların malum olimpiyatları vardı, tabi artık bitti bizim için. Artık bunların olimpiyatları diye bir şey yok, o defterler kapandı. Çünkü bugüne kadar çok aldattılar. Hata Olimpiyat stadında Türkçe olimpiyatlarında öyle bir şey söylediler ki çok şaşırdım. O gün peygamber efendimiz de oradaymış. Bunlarda garip garip şeyler oluyor. Kendi televizyonlarında Peygamber efendimiz Miraç'tan iniyor kamyona biniyor, bununla da kalmadılar" dedi.

AK PARTİ TAM KADRO DESTEKLEMİŞTİ
Geçen sene düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarında dönemin Valisi Memduh Oğuz, “Bu organizasyonun arkasındaki büyüğümüze selamlar” ifadeleriyle gündemde uzun süre kalmıştı. Dönemin Valisi Oğuz, yerel seçimlerde de AK Parti’den Belediye Başkan Aday adayı olmuş fakat adaylığına Genel Merkez vize vermemişti.

Öte yandan düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarına AK Parti’de tam kadro katılarak destek vermişti.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

DÖNEMİN VALİSİ TÜRKÇE OLİMPİYATLARINDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum