Türkçe Olimpiyatları Dün Gece Büyüledi

Isparta'da ilk defa yapılan Türkçe Olimpiyatları izleyicileri büyüledi. Mahşeri kalabalık stadyuma sığmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2012 11:38
Türkçe Olimpiyatları Dün Gece Büyüledi

Isparta'da ilk kez bu kadar büyük ve yine ilk kez uluslar arası bir olimpiyat düzenlendi.

Isparta'nın ilçe ve kazalarından merkezden katılan binlerce Isparta'lı yabancı öğrencilerin gösteri ve Türkçe okuduğu şarkılarla coştu.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Türkçe Olimpiyatları'nın dünyanın en önemli barış projelerinden biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da böyle bir etkinliğin yapılmasından mutlu olduklarını belirten Oğuz, Isparta'dan dünyaya gül kokusu, barış ve sevgi gönderdiklerini belirtti.

Türkiye'ye gelen öğrencilerin Türkçe aşkıyla eserlerini seslendirdiklerini ifade eden Oğuz, ''Türkçe Olimpiyatları dünyanın en önemli barış projelerinden biri'' dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise olimpiyatların dünyayı buluşturan büyük bir sevgi ve kaynaşma şenliği haline geldiğini ifade etti.
Etkinlikte 21 ülkeden 61 öğrenci Türkçe şiirler okuyup şarkılar söyledi. Gecede halk oyunları gösterileri de sunuldu.

Program, Vali Oğuz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve protokol üyelerinin çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler ile birlikte söylediği ''yeni bir dünya'' şarkısıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum