Türkçe Olimpiyatları Isparta'da Yapılacak

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Gül Halı Festivali kapsamında Isparta'da Stadyumda 7 Haziran tarihinde yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Nisan 2012 16:28
Türkçe Olimpiyatları Isparta'da Yapılacak

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Gül Halı Festivali kapsamında Isparta’da Stadyumda 7 Haziran tarihinde yapılacak. Müjdeyi veren Isparta Valisi Memduh Oğuz, olimpiyatlara 20 bini aşkın kişinin katılmasını beklediklerini belirtti.

Türkçe olimpiyatlarının festivale renk katacağını ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Türkçe olimpiyatları 7 Haziran 2012 tarihinde olacak ve bölgesel olması münasebetiyle geniş katılımla büyük ihtimalle stadyumda olacak. Festival anlayışımıza uygun şekilde 20 bin kişinin katılımıyla Türkçe olimpiyatları şehrimizde olacak. Dil insanların birbirlerini anlamasını ve kaynaşmasını sağlayan bir unsurdur.

İletişim çağında kültürlerin birbirleri ile kaynaşması, farklı kültürlere sahip insanların birbirleriyle anlaşması dil ile olmaktadır. Türkiye'nin dünya ülkeleri ile geliştirdiği ilişkiler, Türkçe öğrenen binlerce öğrencinin mevcudiyeti dilimizin hak ettiği konumu elde edeceğinin emareleri sayılır.

Türkçe Olimpiyatları da Türkçemizin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünüdür. En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır.Türkçe Olimpiyatları bir final niteliğindedir. Yarışmacılar finale gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar.

Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 15.000 öğrenci hazırlanmaktadır.Türkiye'deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp, kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. Her yıl, geleneksel bir keyfiyet kazanan olimpiyatların ödül töreninde, Türk diline ve kültürüne hizmet eden devlet büyüklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri verilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.