Turkcell 2 Yılda 4G’ye Geçecek

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Öztürkler, 3G teknolojisinde 42 nokta 3 megabit/saniyede erişecek altyapı ile dünyada öncü olduklarını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2011 11:41
Turkcell 2 Yılda 4G’ye Geçecek

Öztürkler, "4G'de de dünyada öncü olabiliriz. 2 yıl içinde 4G gündemimizde olacak" dedi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, 3G'de Turkcell'in 42 nokta 3 megabit/saniyede erişecek alt yapıyı kurduklarını, bu rakamın Turkcell'i dünyada da ilk sıraya çektiğini kaydetti.

Gelecek 2 yıl içinde 3G teknolojisi kapsamında hızın 80 megabite çıkma imkanlarının bulunduğunu ifade eden Öztürkler, dünya standartlarının olgunlaşmasını bekledikleri 4G'nin 2 yıl içinde gündemlerine geleceğini söyledi. Öztürkler, "4G teknolojisinde de dünyada öncü olabiliriz. Teknoloji konusunda bir şeyleri görüp takip etmiyoruz, liderlik yapıyoruz. Kendimizle gurur duyuyoruz" dedi.

2023 hedefine katkı

Öztürkler, Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer alan 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sağlamak amacıyla iletişim alt yapısını kurmaya devam edeceklerini bildirdi. Öztürkler, 2009-2011 yıllarında önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, Tukcell Grup olarak toplam 5,9 milyar lira alt yapı yatırımı gerçekleştirdiklerini, Türkiye'nin şu anda mobil iletişim alt yapısında, yüzde 99,7 kapsama alanıyla dünyada bir numara olduğunu söyledi.
Bu dönemde grup olarak Turkcell-Superonline işbirliğiyle fiber alt yapı yatırımı da yaptıklarını ifade eden Öztürkler, Dünya Ekonomik Forumu 2011 raporuna göre, dünyanın en hızlı fiber alt yapısının yani internet erişiminin Türkiye'de olduğunu kaydetti.

1.5 milyarlık yatırım yaptık

Erişimin fırsat eşitliği, demokratikleşmeyi getirdiğini anlatan Öztürkler, Anadolu'daki kişi ile Avrupa'daki kişi arasında bilgiye erişim, eğitim ve öğretim açısından hiç bir farkın kalmadığını bildirdi. 2023 hedefleri arasında yer alan 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sağlamak amacıyla iletişim alt yapısını kurmaya devam edeceklerini belirten Öztürkler, "Bu yıl 1,5 milyar liralık yatırım yaptık. Bu yılla benzer seviyelerde yatırım yapacağız" dedi.

İletişim ve internette 2012'de de lider olacağız

Türkiye'de nüfusa göre hat oranının yüzde 85 olduğunu ifade eden Koray Öztürkler, ''Tabii ki bazı kişilerde çift kart kullanımı var. Bundan dolayı yüzde 15 civarında indirgersek, yüzde 70 civarında kullanım var diyebiliriz. Bunların yaygınlaşmasını bekliyoruz'' dedi. Rakiplerinin de değişik kampanyalar yürüttüklerini anlatan Öztürkler, şöyle konuştu:"Türkiye'de oluşan fiyat odaklı rekabet, müşteri açısından kısa dönemde olumlu gibi görünse de aslında fiyat avantajıyla birlikte kaliteyi sağlamak, katma değerli hizmetleri sağlamak, datada dünyanın parmakla gösterdiği hızları hem mobilde hem fiberde sağlamak ön plana çıkıyor. Biz bu konularda öncülük yaptığımız için müşterinin tercihi Turkcell oluyor. Bu öncülük ve liderlik 2012'de de devam edecek."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji