Türkçe'nin Çocuklarına Isparta'da Coşkulu Karşılama

10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Isparta etkinliği için dünyanın çeşitli ülkelerinden şehre gelen öğrenciler coşku ile karşılandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2012 12:11
Türkçe'nin Çocuklarına Isparta'da Coşkulu Karşılama

Isparta'nın Eğirdir ilçesi girişinde Türkçe Olimpiyatları Isparta Tertip Komitesi tarafından karşılanan öğrenciler, konvoy eşliğinde şehir turu yaptı. Isparta Belediyesi önünden valiliğe kadar Türk bayrakları ile yürüyen yabancı ülkelerden gelen Türkçe sevdalısı öğrencilere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Valilik önünde Isparta yöresine has oyunlar ile karşılanan öğrenciler, daha sonra Vali Memduh Oğuz'u makamında ziyaret etti.


Yabancı öğrencileri Isparta gülü ile karşılayan Memduh Oğuz, "Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek sevgi, barış ve dostluğu yaymaya çalışıyorsunuz. Aradığınızı Isparta'da çok rahat bulabilirsiniz. Isparta'nın insanı barış ve dostluğu destekler. Sizler ülkelerinizde Isparta'nın temsilcileri olacaksınız. Isparta'yı oralarda tanıtacaksınız." dedi.


Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Oğuz, Türkçe sevdalısı öğrencileri Isparta'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Isparta'daki etkinliklerle ilgili bilgi veren Tertip Komitesi Başkanı Süleyman Keskin ise 20 ülkeden 70 öğrencinin Atatürk Stadı'nda Türkçe şenliği düzenleyeceğini söyledi.

Isparta'da yapılacak gösteriye Antalya, Burdur ve Afyonkarahisar'dan da katılımların olacağını belirten Keskin, etkinlikler için 20 bin kişilik davetiye dağıttıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.