Türkiye, Akıllı Telefon Kullanımında Avrupa Beşincisi

Bilişim Zirvesi 2013 toplantısında, Türkiye'nin Avrupa'da akıllı telefon kullanımında 5. sırada olduğu kaydedildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2013 11:00
Türkiye, Akıllı Telefon Kullanımında Avrupa Beşincisi

Microsoft Türkiye'nin organize ettiği Bilişim Zirvesi 2013, Ankara'da yapıldı. Meriott Otel'de Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ev sahipliğindeki toplantıya kamu kurum ve kuruluşmarından üst düzey bürokratlar katıldı.

TÜRKİYE AVRUPA'DA 5. SIRADA
Tamer Özmen, açılışta yaptığ ıkonuşmada, dünyanın hızla değiştiği, nüfusun çok hızlı geliştiği ve şehirlere doğru insan akımının arttığına dikkat çekti. Zenginlik ve nüfus arttıkça eşitsizliğin ve gıdaya olan ihtiyacın da arttığını belirten Özmen, buna karşın kaynakların azaldığı ancak israfın da arttığınığını dile getirdi.

Teknolojide 4 mega eğilim olan bulut bilişim, mobilete, sosyal veri ve büyük veri gibi yeni gelişmeleri de değerlendiren Özmen, sözlerini şöyle devam etti : "Bulut bu orkestranın şefi. 2013 yılı uygulamalarının çoğu bulutu kullanıyor. CEO'ların yüzde 90'ı bulutu tercih ediyor. Microsoft, bulut bilişime 3 milyon dolar yatırım yaptı. Herhangi bir uygulamanın internet üzerinden çevrimiçi olarak çalışılması olan bulut rekabete katkıda bulundu.

Teknolojiyi ucuzlattı. Artan rekabet yeni iş fırsatları yarattı. Şirketler bulutla atlama yaptı. Bunun bir de müşteri kısmı var. Bu aracılığı yapan şirketler var. Facebook, Twitter gibi sosyal ulaşım ağlarının gittikçe büyüyor. Şirketlerin çoğu sosyal ağları kullanıyor. Araştırmalara göre yüzde 70'e yakın çalışan bu ağları kullanıyor ve bunu kullanmalarının iş verimini arttırdığını söylüyor.

Çok ciddi bir cihaz farklılığı yaşıyoruz. Dünyada 1 milyar akıllı telefon var.Türkiye'nin bu pazarda önemli bir yeri var. Ancak Türkiye bu pazarda çoğunlukla tüketici konumunda. Avrupa'da akıllı telefon kullanımında 5. sıradayız. Telefonlar artık o kadar akıllı oldu ki onlarla birçok işimizi yapabiliyoruz."

"AÇIK AKADEMİMİZDE 130 BİN ÖĞRENCİMİZ VAR"
Türkiye'nin üretici konumuna geçmesi için özel bir projeleri olduğunu belirten Özmen, "Kurumsal sosyal sorumluluk projesi başlattık. 3 yıl önce Türkçe bir platform kurduk. İnsanlar gelip burada uygulamalarını yazsın diye. Açık akademimizde 130 bin tane öğrencimiz var. Bilgisayar dersi etkinliği alıyorlar ve program yazılımını öğreniyorlar.

Herkes birbirine yardım ediyor. Şu ana kadar 2 bin 500 mezun verdik. 800 tane uygulama yazıldı son 6 ay içinde. Bir garson öğrencimiz vardı. Uygulama yazarak para kazanmaya başladı. Bir doktor öğrencimiz ise şimdiye kadar 42 program uygulaması yazdı." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.