Türkiye, Isparta’mızı Örnek Almaktadır

Türkiye, Isparta’mızı Örnek Almaktadır

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2017 14:31
Türkiye, Isparta’mızı Örnek Almaktadır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Isparta’da coşkuyla kutlandı. Isparta Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalar kapsamında akşam saatlerinde ilk olarak fener alayı düzenlendi. Binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle belediye önünden Kaymakkapı Meydanına kadar yürüdü. Belediye araçlarının da geçit yaptığı fener alayının ardından Kaymakkapı Meydanında Ahmet Selçuk İlkan ve Mustafa Yıldızdoğan konseri düzenlendi. Burada da binlerce kişi İlkan ve Yıldızdoğan’ın seslendirdiği parçalarla geç saatlere kadar eğlendi. 

Isparta Belediyesi tarafından organize edilen fener alayı ve bayrak yürüyüşü saat 19.00’da belediye önünden başladı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen H. Gökmenoğlu, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve parti teşkilatlarıyla, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce kişi Kaymakkapı Meydanına yürüyüşe geçti. Belediye Mehteran ekibi ile birlikte yürüyen vatandaşlar Cumhuriyetin kuruluşunun 94.yıldönümü anısına Ata’sına olan sevgisini bir kez daha haykırdı. Ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle yürüyüşe katılan 7’den 70’e binlerce kişi Kaymakkapı Meydanındaki halk konserine geçti. 

Kaymakkapı Meydanında konser öncesinde vatandaşlara seslenen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta halkının Cumhuriyet Bayramının 94.yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşadığını söyledi. Cumhuriyet denince akla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geldiğini kaydeden Başkan Günaydın, Atatürk’ün ülkesini kalkındırmak adına milli ekonomiyi kullandığını ve belediye olarak da Atatürk’ün uyguladığı milli ekonomiyi aynı şekilde sürdürmeye çalıştıklarını belirtti. 

Atatürk’ün dünya çapında kendisini yetiştirmiş ve ispatlamış essiz bir deha olduğunu aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ‘Neden Isparta Türkiye’nin en zengin belediyesi’ derken, bunun tek nedeninin de Atatürk milli ekonomisini uygulamaktan geçtiğini vurguladı. Arap Baharı adında Ortadoğu da bazı ülkelerin hürriyet arzusu adı altında gösteri ve eylemler yaptığını anlatan Günaydın, bu ülkelerin tarihler önce ülkelerinde cumhuriyeti uygulasaydı böyle şeylerin yaşanmamış olacağını belirtti. Türkiye’nin her an tehdit altında tutulduğunu ve düşmanlarının hiçbir zaman eksik olmadığını dile getiren Günaydın, 15 Temmuz’daki hain darbe kalkışmasıyla bunun bir kez daha ortaya çıktığını kaydetti. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930 tarihinde Isparta’ya yaptığı bir saatlik ziyarete de değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Atatürk’ün bastığı yerlerden fabrikalar fışkırdı. Sümerbank’ı kurdu. Şimdi burası ne odu. Zaman içerisinde hepsi kayboldu. Sadece Sümerbank değil onlarca fabrika kayboldu. AR-GE çalışmaları yapılsaydı, liyakatli insanlar atansaydı, şimdi dünyanın en büyük fabrikaları olurdu. Biz nereye gidiyoruz. Atatürk’ün milli ekonomisini unutursak böyle olur” dedi. 

2.20171030143106.jpg

Atatürk’ün ‘En büyük eserim Cumhuriyettir’ sözünü hatırlatan Başkan Günaydın, Atatürk’ün 13 yılda çok büyük hamleler yaptığına değinerek, Atatürk’e yönelik kötülemelere de ‘Cibiliyetsiz insanlar var bu ülkede, bunların son bulması lazım’ diyerek yanıt verdi. 

Atatürk’ün milli ekonomi politikasını belediye olarak da uyguladıklarına değinen Günaydın, “Önce belediye olarak kendi potansiyelimizi devreye soktuk. Belediyeyi işler hale getirdik. En büyük güç kendini, kendin olarak ayağa kaldırmaktır” dedi. Döneminde belediyeyi düzlüğe çıkardıklarını, Türkiye’nin en zengin belediyesi haline getirdiklerini  esnafa olan borçları geldikleri zaman ödediklerini, personelinin maaşlarını yükselttiklerini kaydeden Günaydın, “Personelim aldığı maaşın karşılığını fersah fersah Isparta’nın hizmeti için ödeyeceklerini biliyordum ve öyle de oldu. Milli ekonominin başında çalışmak gelmektedir. Gece-gündüz çalışmakta milli ekonomidir. 8 saatte nasıl 16 saatlik performans elde ederiz hesabıyla çalışıyoruz. Bunun kökeninde Atatürk var, milli ekonomi var, onun uyguladığı milli sermaye var. Türkiye’nin de böyle kalkınması lazım. Artık Isparta Belediyesi Türkiye’nin en zengin belediyesidir. Türkiye, Isparta’mızı örnek almaktadır. Bu vesileyle sizlerin Cumhuriyet Bayramını bir kez daha kutluyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

1.20171030143118.jpg

Konuşmanın ardından ilk olarak Ahmet Selçuk İlkan sahne aldı. İlkan bir birinden güzel bestelerini Ispartalılar için seslendirirken, yine Mustafa Yıldızdoğan’da Kaymakkapı Meydanında bulunan binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin ardından Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ahmet Selçuk İlkan ve Mustafa Yıldızdoğan’a fotoğraflarının bulunduğu halı portresi ve çeşitli hediyeler takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.