Türkiye, Isparta’yı Konuşacak

Türkiye, Isparta’yı Konuşacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2017 16:32
Türkiye, Isparta’yı Konuşacak

Isparta Belediyesi İstanbul yolu Emniyet Müdürlüğü binası önünden Çünür Kavşağına kadar olan servis yolundaki asfalt çalışmalarına gece de devam ediyor. Tüm kaldırımların yapıldığı yolda üniversiteye kadar bisiklet yolu da oluşturuluyor. 

 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen gece asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Günaydın, “Türkiye, Isparta’yı konuşacak. Isparta’yı dünya şehri yapmak istiyoruz. Bu da çalışmakla oluyor. Bu hedefimize ulaşmak için geceleri de çalışıyoruz” dedi.

Gece devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kaldırım kilit taşlarının döşendiğini, caddenin genişliğinin İstanbul yolundan daha geniş olduğunu kaydederken, caddede kırmızı kod çalışması yapıldığını dile getirdi. Caddede herhangi bir su birikintisinin yaşanmayacağını çalışmaların buna göre gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Günaydın, gündüz olduğu gibi gece de çalışmaların devam ettiğini belirtti. İstanbul yolunun asfalt çalışmalarının belli bir bölümünün tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehir düzeninin oluşturulduğunu, altyapısıyla birlikte yolun asfaltlandığını aktardı. Hiçbir konuyu atlamadan çalışıldığını anlatan Başkan Günaydın, caddenin eski halinde su birikintilerinin oluştuğunu ancak yaptıkları çalışmalarla bunların tamamen düzeltildiğini kaydetti. ‘Isparta Belediyesi olarak hatalı yerleri kökünden düzeltiyoruz’ diyen Başkan Günaydın, yolun eski halinin çok kötü olduğunu hatta dağ yolu gibi gözüktüğünü dile getirerek, “Yolumuzu belli bir düzene soktuk. Isparta’nın en güzel caddesi olacak demiştim. Bunu görüyorum” dedi. 

Orta refüjlerin 2 metreden yer yer 10 metre genişliğe kadar ulaştığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dikim sezonu ile birlikte orta refüjlerinde yeşillendirileceğini aktardı. Isparta’yı temsil edecek olan güllerle orta refüjlerin donatılacağını aktaran Günaydın, “Orta refüjlerimiz güllerle donatılacak. Gül coşkusu yaşanacak. Geçen sezon 260 bin gül dikimi gerçekleştirdik. Hedefimiz bir milyon gül demiştik. Buna ulaşacağız. Bunun yanında ağaç dikimlerimiz de devam ediyor. Isparta’yı yine yeşil Isparta yapma düşüncemiz vardı. Senelerin verdiği mücadeleyle buna ulaştık. Her insanımıza bir ağaç hedefiyle çıktığımız yolda bugün kişi başına 5-6 ağaç düşüyor. Türkiye’de hiçbir vilayette böyle yeşillik ve ağaç yok. Bu bakımdan Türkiye birincisiyiz. Isparta kimliği, benliği, belleği projesi haline gelecek. Yine şehrimize ticari, ekonomik ve kültür bakımından da projelerimiz devam ediyor. Yeni müze çalışmalarımızı en kısa sürede bitireceğiz. Yaşayan Otogar Projemizin inşaatı devam ediyor. Yine Kirazlıdere’ye yapmayı projelendirdiğimiz Dede Korkut Müzesi’nin de ihalesini önümüzdeki günlerde yapacağız. Türkiye Isparta’yı konuşacak. Isparta’yı dünya şehri yapmak istiyoruz. Bu da çalışmakla oluyor. Bu hedefimize ulaşmak için geceleri de çalışıyoruz. Gece çalışmaları çok iyi oluyor. Gece çalışmalarıyla da bir günlük çalışma ile 4 günlük çalışma performansı elde ediyoruz. Çalışkan bir ekibimiz var. Bu çalışmalarımızın Isparta’mıza, halkımıza hayır, uğur ve bereket getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum