Türkiye, Suriye'yi Topa Tuttu!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi ve çevresinde, saat 06.45 itibariyle Türkiye'den Suriye tarafına yapılan top atışlarının sesleri duyuluyor...

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2012 10:08
Türkiye, Suriye'yi Topa Tuttu!

Sınırdaki Akçakale'ye Suriye'den düşen toplar nedeniyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Buna karşılık Türkiye de dün gece başlattığı top atışlarıyla Suriye'ye karşılık vermişti.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi ve çevresinde, saat 06.45 itibariyleTürkiye'den Suriye tarafına yapılan top atışlarının sesleri duyuluyor.

Konu ile ilgili canlı yayına Cnn Türk'e bağlanan muhabir Hakan Tunç,Akçakale'ye 13 kilometre uzaklıkta bulunan Aynel Aruz bölgesine üç ayrı top atışı yapıldığını bildirdi. Top atışının 2. Hudut Taburuna bağlı 5. Bölük Komutanlığından yapıldığını bildiren Hakan Tunç, gece başlayan top atışlarının 06.45 itibari ile tekrar başladığını duyurdu.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine düşen top mermisinin Aynel Aruz bölgesinden yapıldığı için Türkiye'nin de Aynel Aruz'u bombaladığını belirten Tunç, Akçakale'deki sessizliğe dikkat çekti. Tunç, vatandaşların bir çoğunun çevre köylerde konaklamaya gittiğini de sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE İDLİB'DEKİ HEDEFLERİ VURDU"
Dün konu ile ilgili Suriye basınında yer alan haberlerde "Türkiye misilleme olarak İdlib'deki askeri hedefleri vurdu" denildi.

EL CEZİRE: MİSİLLEMEDE 34 ÖLÜ VAR
El- Cezire televizyonu ise Suriye kaynaklarına dayandırdığı haberinde dün gece yarısı yapılan top atışlarında 34 ölü olduğunu duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.