Türkiye Çöl Olmasın!

Türkiye Çöl Olmasın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2017 01:21
Türkiye Çöl Olmasın!

Mavi Gül Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü, Isparta Tema Vakfı İl Temsilciliği ve ekibi ve Göldosk ailesi işbirliği ile 13-19 Kasım tarihleri arasında Erezyonla Mücadele Haftası kapsamında , “Türkiye Çöl Olmasın” sloganıyla,  palamut tohumu ekim faaliyeti yapıldı.

Mavi Gül Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü; çocuklarına Doğa farkındalığı yaratmak, doga sevgisi kazandırmak ve toprak kıymetini anlatmak amacı ile  GÖLDOSK  derneğinde , üyeleriyle beraber toplandı. Bir tohumdan neler olur sorusunun cevabına Tema Vakfı İl Temsilcisi Aysel İnce ve GÖLDOSK Başkanı Fikret Yurtaslan değindiler. Çocuklar ve yetişkinler palamut ağacı tohumunu şeffaf  saksılarda (değerlendirilebilir pet şişelerde ) toprakla buluşturdular. TEMA Vakfı İl Temsilcisi tohumunun gelişim aşamaları ve palamut ağacı hakkında bilgilendirme yaptı. GÖLDOSK derneği ve üyelerine yaptıkları fedakarlıklar ve gösterdikleri ilgi, hassasiyet, emek için teşekkür etti. Programa Özel Isparta Bilim İlkokuluda katıldı. Programın devamında GÖLDOSK Derneği üyeleri yetişkinler, öğretmenler ve vatandaşlarda çocukların yanı sıra birer fidan yetiştirmek üzere sorumluluk aldılar. Toplu yapılan tohum dikme etkinliğine kalım çoktu, yoğun ilgi gördü. Katılımcılar doğaya olumlu katkıda bulunmanın heyecanıyla,  minik ellerin toprakla temasını görmenin mutluğunu yaşadılar. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.