TÜRKİYE YASTA...

Manisa Soma'da dün saat 15:00'de meydana gelen maden faciasının bilançosu ağır oldu! Türkiye yasta... Madencilerine ağlıyor...

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2014 10:23
TÜRKİYE YASTA...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 05.00'da yaptığı 4. açıklamada, ölü sayısını 201, yaralı sayısını da 80 olarak açıkladı. 80 yaralı arasında kurtarma çalışmaları için madene inip dumandan etkilenen kurtarma ekiplerinden de kişilerin bulunduğu belirtildi.

UMUDUMUZ AZALDI
Ölü sayısının artacağından endişe ettiğini söyleyen Bakan Yıldız, saat 08.00'de yaptığı açıklamada içerde kalanlar için umutlarının azaldığını söyledi. İçerde yangının devam ettiğini belirten Yıldız, karbonmonoksitin çıkması için kurtarma çalışmalarına ara verildiğini belirtti ve Erdoğan'ın öğle saatlerinde Soma'ya geleceğini, ulusal yas ilan edilebileceğini sözlerine ekledi.

Bakan Yıldız,05:00'da yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Bizim endişemizi daha da artıracak bir durumdur bu. Daha da zorlanacağımız bir durum olabiilir. Daha kritik bir döneme giriyoruz, daha kritik bir noktaya gidiyoruz. Çalışmalara ara verilmedi, ancak zaman ilerledikçe daha da hızlı bir şekilde olumsuzluğa gidiyor. Endişemiz ondan. Şu anda 430 kişi kurtarma çalışmasında bulunuyor. İhmal varsa hiçbir yerde kayıtsız kalmadığımız gibi buna da kayıtsız kalmayız ama bu bu gecenin gündemi bu değil. Bu sabahın gündemi değil. Tek bir şeye fokuslandık, o arkadaşlarımız sağ olarak kurtarılması. İdari ve adli ne varsa zaten o yapılır."

Soma'da dün saat 15.00'de meydana gelen maden faciasında 201 işçinin ölümü yürekleri dağlarken bu sabah 08.45'te alkışlar arasında bir işçi sağ çıkarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.