Türkiye Yeni Yüzyılda Küresel Güç

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye'nin yeni yüzyılın ilk çeyreğinde ya küresel güç olacağını ya da küresel güç olmaya çalışanların ''ayakları altında ezilmeyi seçeceğini'' savundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Mart 2011 16:07
Türkiye Yeni Yüzyılda Küresel Güç

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Türkiye'nin yeni yüzyılın ilk çeyreğinde ya küresel güç olacağını ya da küresel güç olmaya çalışanların ''ayakları altında ezilmeyi seçeceğini'' savundu.
    
Isparta'nın Yalvaç ilçesine gelen Şandır, Çınaraltı'nda partililerle buluştu. Isparta milletvekili Nevzat Kormaz ile Çınaraltı meydanında esnafı da ziyaret eden Şandır, daha sonra Yalvaç ilçe teşkilatının hazırladığı kahvaltıya katıldı. Şandır ve Korkmaz, ardından Yalvaç Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Aksoy'a Necmettin Erbakan'ın vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulundu. Şandır, önemli hizmetlerde bulunmuş değerli bir devlet adamı olan Erbakan'ın vefatının ülke için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.
 
Mehmet Şandır, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yalvaç Meslek Yüksek Okulu'nda verdiği konferansta da Ortadoğu'da yaşanan olaylara değindi. Şandır, stratejik konumuna işaret ettiği Türkiye'nin yaşananlar karşısında iki alternatifi bulunduğunu savunarak, ''Türkiye ya yeni yüzyılın ilk çeyreğinde burada küresel güç olacak ya da küresel güç olmaya çalışanların ayakları altında ezilmeyi seçecek'' diye konuştu.
    
Türkiye'nin çok büyük bir güç olduğuna işaret eden Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye yaşadığımız topraklardan ibaret bir ülke değildir. Bu sınırlar dışında yaşayan ve bu ülkeye gönül vermiş milyonlarca insan vardır. Ben Suriye'nin Kantara köyünde dünyaya gelmişim. Buralarda hala akrabalarım yaşar. Burası gibi dünyanın dört bir yanında yaşayan Türk Milleti dediğimiz insanlara baktıkça bugün Cumhuriyetin, bağımsızlığın, hürriyetin ne kadar kıymetli bir şey olduğunu görüyoruz. Gençler lütfen sizlerde bu değerlerimizin kıymetini iyi bilin'' dediç
    
''Ortak paydamız Türkiye'dir, Türkiye'de ortak sahip olduklarımızdır'' diyen Şandır, konuşmasında ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye'nin üreten bir ülke olmaktan çıktığını ve en uzak ülkelerden bile mal almaya başladığını ileri süren Şandır, bunun da işsizliği artırdığını ve inanılmaz göç yaşandığını iddia eti. Öğrencilere, ''Sizler buradan mezun olduktan sonra iş garantiniz var mı? Bu okul sizi mezun ettikten sonra iş sağlayabilecek mi'' diye soran Şandır, sözlerini ''Hayır. Neden peki? Çünkü Türkiye artık üreten bir ülke olmaktan çıkmış ve açık pazar haline getirilmiştir' diye sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.