Türkiye'de 2 Milyon Kişi Sigarayı Bıraktı

19 Temmuz 2009 tarihinde hayata geçirilen''Dumansız Hava Sahası'' uygulaması Türkiye genelinde olumlu sonuçlar verdi. 2 milyon 200 bin kişi sigarayı bıraktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2011 02:05
Türkiye'de 2 Milyon Kişi Sigarayı Bıraktı

Yapılan istatistikler ve saha araştırmalarının dünya ülkeleriyle kıyaslandığında Türkiye'de yaşayan vatandaşların uygulamaya büyük destek verdiği görüldü.

Sigara bırakanların oranı dünyada hiçbir ülkede görülmemiş derecede... Son iki yılda 2 milyon 200 bin kişi sigarayı bıraktı. Son 8 ayda da 400 bin kişi sigarayı bırakmak için hastanelere başvurdu. Bunun yanı sıra çok fazla kişi de sigarayı azalttı.

Hastanelerin Sigara Bırakma Üniteleri'ne yapılan başvuruların azımsanmayacak rakamlara ulaştı.8 aylık sürede 400 bin kişi sigara bırakma polikliniklerine başvurdu. Sigarayı bırakmak isteyenler için ''171 Hattı'' ise yoğun taleplere cevap vermeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.