Türkiye’de 90 Isparta’da 17 Yılı Geride Bıraktı

Türkiye’de 90 Isparta’da 17 Yılı Geride Bıraktı

Yayınlanma:
Türkiye’de 90 Isparta’da 17 Yılı Geride Bıraktı

Türkiye’de çağdaş eğitimin marka değerlerinden olan TED Kolejleri 90 yılını geride bıraktı. Isparta’da da 17 yılını geride bırakan TED Koleji Kurucu Temsilcisi Dr. Asuman Esin, TED’in eğitim kalitesini ve politikalarını gazetecilere anlattı. 

Dr. Asuman Esin… Isparta’da neredeyse bir kuşağın çocuk doktoru olarak tanınan bir isim. TED Isparta Koleji Kurucu Temsilciği görevine getirilen Dr. Asuman Esin, kurumun değerine yeni değerler eklemek için yürüttüğü çalışmaları gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında anlattı. 

RAHAT VE DÜZEYLİ EĞİTİM İÇİN

GEREKLİ ORTAMI SAĞLAMAK 

TED Isparta Koleji Kurucu Temsilcisi Dr. Asuman Esin; “Emekli olduktan sonra bir 6 yıl da özel hastanede hekimlik görevime devam ettim. Oradan da ayrıldıktan sonra iş yeri hekimi olarak çalışmaya devam ettim ve etmekteyim. Geçen kasım ayında da TED Isparta koleji yönetim kurulunun isteği ile TED Isparta koleji kurucu temsilciliği görevime atandım ve başladım. Aslında TED Isparta ile tanışıklığım 2005-2006 yıllarına kadar gider. O tarihlerde de yönetimde ve idarede bir takım aksaklıklar olmuş ve merhum Şevket Demirelin de isteği ile bir düzeltme komisyonu kurulmuştu. Ben de o komisyonda görev almıştım. Gönüllü olarak çalışıp 2 yıl içinde okul belli bir düzene oturunca ayrılmıştım. Görevimin okulun rahat ve düzeyli bir eğitim ve öğretim yapması için gerekli ortamı hazırlamak olduğunu biliyordum” dedi. 

ASUMAN TEYZE SINIFTA ÜŞÜYORUZ

Kurumun fiziki anlamda birçok eksiği ile yakından ilgilendiğini anlatan Esin, “Ancak çocukluğunda sağlığını takip ettiğim şimdi genç bir liseli olan bir öğrencimiz ben göreve başladıktan hemen sonra bana gelip de ‘asuman teyze biz sınıfta üşüyoruz’ demesi ile de işin nasıl bir boyuta sahip olduğunu anladım. Okulumuz yeni kampüsüne geçeli 4 yıl olmuş. Çok acele ile, daha bir çok yerinin inşaatı bile bitirilemeden taşınılmış. Böyle bir mecburiyet olmuş. Yavaş yavaş eksiklikler giderilirken de eğitim ve öğretim aynı hızla devam ettirilmeye çabalanmış. Tabii ki bazı makineler eskimiş. Başka sorunlarla uğraşılırken bazıları görülememiş. Para kaynakları azalmış ve okul artık velilerimizin ve hatta öğrencilerin bile memnun olamadığı bir yer haline gelmiş. Okul bir insan vücudu gibi çalışan bir yer.. Önce hastalıklı kısımları düzeltmek gerekiyor, sonra normal işleyişi sürdürmek ve sonra da hastalıklardan korumak. Dolayısıyla ben de okul niye ısınmıyor? Sorusunun cevabını ararken gördüm ki geçen 4 yılda ortaya yeri, büyüklüğü, mimarı projesi eşsiz bir okul meydana getirilirken bir takım eksiklikler de beraber doğmuş.  Önce hastalıkları tedavi etmek için okulun alt yapısına eğildim. Kalorifer kazanları, bacalar, ısıtma tertibatı, elektrik trafosu, paratoneri, yangın tertibatı gibi makine işleyişini gözden geçirerek bu güne dek olmuş arızaların tamiratına başladık. Herbir ayrı bir uzmanlık alanı, her biri ayrı bir mühendislik.

Yönetim kurulu başkanımızın, her biri birbirinden değerli, ve bilgili mühendislerimizin yardımları ve yeni işe başlayan iş güvenliği uzmanımız ve yine yardıma gelen değerli diğer iş güvenlikçileri ile yukarıdaki o büyük sorunları aşağı yukarı 2.5 ay içinde çok güzel bir düzene oturttuk” diye konuştu. 

GÜVENLİK VE TEMİZLİK SORUN OLMAKTAN ÇIKTI 

Güvenlik ve temizlik konusunda da önemli işlere imza atan Esin, “Okul için en çok şikâyet konusu güvenlik ve temizlik idi. Allaha şükür ki o konuları da yine yönetim kurulumuzun ve diğer bazı değerli çalışanlar vasıtasıyla sonuca ulaştırdık. Halen okulumuza giriş çıkışları denetleyen bir güvenlik ekibimiz çalışmakta. Hafta başından beri de temizlik şirketi ile anlaşma temin edildi. Hatta okulumuz hafta sonu çok büyük bir ekip ile dip köşe temizlendi. İnşallah bundan böyle hepimizin istediği gibi temiz bir okula sahibiz. Göreve başlar başlamaz yemek şirketi ile istişarelerde bulunduk. Bir çocuk hekimi gözü ile yemek listelerini inceledim ve aksaklıkları şirket çalışanlarının hoşgörüsü ve nezaketi sayesinde düzelttik. Ama şu noktaya dikkat etmek isterim ki alt yapı veya fiziki şartların düzeltilmesinden çok eğitim ve öğretim kalitemiz söz konusu olmalıdır.” İfadelerini kullandı. 

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KÜRESEL BAKIŞ AÇISI 

TED Isparta Koleji Genel Koordinatörü Hayrettin Bilge ve TED Isparta Koleji Yöneticisi Hüseyin Avni Şataf da kurumun eğitim politikaları konusunda bilgiler verdi. 

Kurumun misyonu hakkında bilgiler veren yöneticiler “TED Isparta Koleji Özel İlköğretim Okulu; küresel bakış açısına sahip, Atatürk ilke ve inkilaplarını benimsemiş ülke vatandaşı yetiştiren bir okuldur. Akademik bünyemiz, yenilikçi yöntemimiz tüm sınıfları kapsayan ve bir bütünlük taşıyan iki yabancı dilde eğitim programımızla öğrencilerimizin entelektüel ve insanî niteliklerini geliştirerek, Türkiye ve Dünya içinde kendilerine güvenen, ahlâklı, lider nitelikli ve sorumluluk sahibi vatandaşlar olmalarını amaçlamaktadır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.